Krönikör i ETC

Jag har fått ett nytt uppdrag som krönikör i tidningen ETC. Senast jag hade ett krönikörsuppdrag var 2007–2011 då det fanns en gratis veckotidning som hette Metro Teknik och som lät mig skriva om lite vad som helst med koppling till “teknik”. Uppdraget nu är väl inte helt olikt, även om ETC har en mer tydligt politisk inramning.
Nu presenteras jag visst som “ETC:s expert på den digitala utvecklingen”. Oj. Vad har jag gjort för att förtjäna denna experttitel? Och vad menas ens med “den digitala utvecklingen” när året är 2021? Jag är inte helt säker, men å andra sidan har jag bara 2000 tecken till mitt förfogande. Varje vecka. Det känns både roligt, lärorikt och svårt. Min ambition blir att pendla mellan mer vardagsnära frågor och mer spekulativa utblickar över mot den politiska ekonomi som håller uppe de digitala medierna. Hittills har jag hunnit med tre krönikor i ETC, där tonvikten har legat på det mer vardagliga:

23 kommentarer ↓

#1 Erik Hjärtberg on 26 February 2021 at 8:55 am

Trevlig läsning. Angående att hålla ordning på e-posten använder jag ett enkelt trick som jag hörde i en självhjälpsljudbok för kanske tio år sedan.
Inkorgen ska alltid vara tom utöver de meddelanden som kräver en snar åtgärd. När ett meddelande inte kräver någon åtgärd ska det slängas eller sättas i en mapp. Detta skapar ordning och sparar tid.

#2 Pelle on 15 March 2021 at 3:38 pm

Härligt med dig som krönikör! Lite kort om utrymme kanske för att gå på djupet i ämnena, men hittills väldigt kärnfullt.

Vad tycker du förresten om att EU planerar massövervakning av digital kommunikatione? Frågar alltså dig som expert på digital utveckling.

https://www.patrick-breyer.de/?p=595293

#3 COPYRIOT | Senaste krönikorna: om varför Bitcoin bör förgöras, statlig hackning är osolidariskt, klickfarmar och informationssuveränitet on 17 April 2021 at 11:36 am

[…] skriver jag ju krönikor i ETC varje vecka. En uppdatering med de senaste […]

#4 COPYRIOT | Mina senaste tolv teknikkrönikor i ETC on 13 July 2021 at 2:17 pm

[…] fortsätter att skriva teknikkrönikor i ETC, en i veckan, om än med ett kortare uppehåll nu mitt i sommaren. Här en uppdatering med ämnena […]

Kommentera