Poddsamtal om musikhistoriens slut

SLUTET är en podd som görs av Steven och Johan, “om konst, politik och kulturkritik vid historiens slut”. Eller ska vi helt enkelt säga eskatologi?

Nyligen gästade jag dem för ett samtal om musikens slut, i flera olika bemärkelser. Vi pratade på ett bra tag så allt kom tydligen inte att rymmas i ett enda avsnitt. Till att börja med frågan om musikhistoriens slut, retromanin, den befarade stagnationen och dess möjliga orsaker. Nu ligger avsnittet uppe. Kanske hanns någon annan vinkel också med. Jag har själv inte hunnit lyssna men är nyfiken på kommentarer! (I kommentarsfältet här eller på Soundcloud, vad som känns bäst.)

S L U T E T · Musikens Slut, del 1

24 kommentarer ↓

#1 Gunnar on 5 October 2020 at 9:12 pm

Utmärkt diskussion. Bara en teknisk sak. Alldeles för mycket “ööh..”, “ääh…” och “uuh…”. Om man tvekar på vad man har att säga, så ska man skriva ett manus och hålla sig till det. Sitt rak i ryggen, mik på handbredds avstånd. Inget mumlande. Håll jämn röstnivå genom hela meningen. Uttala allt tydligt och klart. Annars låter det som ett scoutmöte runt brasan, och det är inte rättvist mot ämnets relevans.

#2 COPYRIOT | Hegels “pöbel” (och dess kopplingar till Beethoven och Trump) on 25 October 2020 at 7:39 pm

[…] Poddsamtal om musikhistoriens slut […]

Kommentera