“Spotify Teardown” är ute på MIT Press

Sedan någon vecka finns den till slut ute, boken som sammanfattar vårt nu avslutade forskningsprojekt, Spotify Teardown. Inside the Black Box of Streaming Music (MIT Press). Den har redan fått en del uppmärksamhet i amerikanska tidningar som Rolling Stone och Salon och har fått kortfattade recensioner på Neural och Big Think.

Trots att boken är utgiven på ett stort akademiskt förlag, är den rimligt prissatt – på de svenska nätbokhandlarna kan den nu köpas för 179 kronor.

Efter att ha medförfattat två böcker om Spotify, plus flera forskningsartiklar, känner jag mig nu väldigt färdig med ämnet. Måste bara skriva ett efterord till den danska(!) utgåvan av Den svenska enhörningen – som för övrigt går att köpa till riktigt billigt pris på årets bokrea, 55 kronor.

27 kommentarer ↓

#1 Magnus on 30 April 2019 at 2:05 pm

Hörde igår på BBC News att samtidigt som Spotifys färska siffror (kvartalsrapport?) vittnar om fortsatt expansion så är förlusterna nu dubbelt så höga som väntat. Hur länge kan de fortsätta pumpa upp den här ballongen om de aldrig kommer att generera någon verklig vinst från själva driftsledet? “Det är någon annans pengar som blöder ut” håller inte för hur många styrelsemöten och börsveckor som helst.

#2 COPYRIOT | Spotifyboken piratkopierad on 19 May 2019 at 9:50 am

[…] “Spotify Teardown” är ute på MIT Press […]

Kommentera