Sommarens bloggstiltje

Så gick det visst två månader utan att några inlägg postades på Copyriot. En blogg som nu faktiskt har levt kontinuerligt i drygt 14 år och kommer leva vidare, tro inget annat. Det här är inte ett sånt där inlägg som ligger överst på flertalet bloggruiner, där bloggaren ursäktar sig för inaktivitet och utlovar nya tag – varpå ingenting skedde.

Vad berodde sommarens bloggstiltje på? I vart fall inte på tidsbrist. Min erfarenhet av de fjorton åren är att ju mindre tid jag har att blogga, desto mer bloggar jag. Det är kanske ett flyktbeteende. Att fly från ett större skrivande genom att skriva om tio andra småsaker. Ju fler marginella vinklar som fyller upp bloggen, desto mer självklart blir det att nästan vilka ämnen som helst är rimliga att ta avstamp i. När det däremot har varit stiltje ett tag, då kommer känslan av att nästa inlägg faktiskt måste ta tag i något som är stort och angeläget. Hur kan det vara rimligt att inte skriva om klimatet? Den känslan. Vem fan bryr sig egentligen om Spotify?

Jodå, flödet kommer att fortsätta sippra, men det kommer aldrig att forsa som det gjorde 2010.

Endast en kommentar ↓

#1 nope on 19 August 2018 at 7:51 pm

Ville bara säga att uppskattar dina texter oavsett inrikting/ämne. Det skulle vara intressant att läsa fler texter om klimatet, arternas utrotning mm. men jag förstår att kopplingarna till copyriots övriga inriktningar haltar lite. Oavsett, så länge du skriver här kommer kommer i alla fall jag att läsa det.

Kommentera