TMP #003

Pssst! I det tredje avsnittet av vår podd TMP snöar vi in lite djupare på detta med deltagande och hur det skiljer sig från att bara konsumera händelser, vilket har bäring både på nattliv och nätliv. Tonläget blir aningen mörkare och lite mer självkritiskt än i de två tidigare avsnitten. Detta glider över i ett samtal om Jeremy Gilberts begrepp “acid communism“, som är ett genomtänkt försök att hantera arvet av 1970-talets motkulturer, utvecklat tillsammans med Mark Fisher, delvis i polemik mot hur Slavoj Žižek och Adam Curtis tenderat att dra en rak linje från hippies till nyliberalism. (Nu namndroppar jag i klassisk blogganda men det gör vi knappast på podden, där rör sig samtalet mellan oss tre på helt andra sätt.)
Vi pratar också om ett nytt sätt att tjäna pengar på webbsidor, som möjligen kan fungera som ett (lika dubiöst) alternativ till reklam: att utnyttja besökarens dator till att majna kryptovaluta. Detta är en ny trend där The Pirate Bay verkar gå i bräschen och vi försöker förstå vad det innebär.
Därtill pratar vi om kassettformatet och spelar en del ny musik.

TMP #003 finns alltså på Soundcloud med flera ställen (en riktig webbsida med mp3-filer är på gång, lita på att vi inte kommer nöja oss med plattformsnärvaro).

27 kommentarer ↓

#1 Alaoglu on 12 October 2017 at 9:37 pm

Min extrema aversion mot podcastformatet gjorde att jag inte tog mig så långt i mitt lyssnande, men:

(i) Att motdemonstranterna stoppade någon nazistmarsch förefaller vara historierevisionism; jag tror att mycket få motdemonstranter överhuvudtaget lyckades få en skymt av en enda nazist. Nassarna straffade så att säga ut sig själva genom att börja bråka med polisen redan innan de kommit fram till startplatsen…

(ii) Var det en freudiansk felsägning när du kallade TPB för en torrenttracker?

(iii) Att de väljer att vaska Monero snarare än bitcoin kan väl också bero på att Monero är konstruerad för att ge användarna mer anonymitet än bitcoin?

(iv) Webbläsaren ger rimligtvis inte javascriptkod hög prioritet, så att man skulle märka att andra program (eller öppna tabbar) går långsammare är inte något som borde inträffa. (Däremot märks det på batteriladdningen om man lämnar en tabb öppen.)

(v) Varför studsar ljudet i podden (ibland) runt mellan vänster och höger kanal? Mycket, mycket störande för den som lyssnar i lurar.

#2 Boris on 13 October 2017 at 4:59 pm

Nu får ni fan vara konsekventa och släppa podden på kassett!

#3 The Guz on 16 October 2017 at 2:37 pm

Varför mynta begreppet “majna”? Det går att skriva brytning eller att bryta kryptovalutor.

#4 Johan on 24 October 2017 at 7:39 pm

Förlita er inte för mycket på mp3. Om ni har tillgång till mästermixe av avsintten så vill jag tipsa om FLAC också. Ja, tar mer plats. Ogg Vorbis är också bra. Jag kom på det cda och flac via bittorrent!

Kommentera