Medverkar i Filosofiska rummet

Ytterligare en radiomedverkan denna vecka: jag medverkar i Filosofiska rummet om “Zygmunt Bauman, Retrotopia och den flytande rädslan”. Samtalet rörde sig också i lite vidare cirklar kring sociologins roll och samtida pessimism. De två andra medverkande, Lasse Dencik och Evin Ismail, är båda mer belästa på Bauman än vad jag är, men förhoppningsvis kunde jag ändå bidra med vissa resonemang av det inte helt hyllande slaget.

Jag får väl erkänna att jag är rätt nöjd med att samma vecka ha medverkat både i Filosofiska rummet och i Ekonomiekot. Trivs ganska bra i fältet däremellan.

Uppdatering: Neil Gross om Zygmunt Bauman i New York Times.

2 kommentarer ↓

#1 Mattias on 12 February 2017 at 4:09 pm

Hade varit intressant att läsa dina kommentarer till den så kallade “kostnadssjukan” som drabbat flera sektorer (t.ex. sjukvård och utbildning). Länkad artikel handlar om USA, men liknande situation torde gälla även i Sverige.

http://slatestarcodex.com/2017/02/09/considerations-on-cost-disease/

#2 rasmus on 13 February 2017 at 12:30 am

Mattias; Jag håller faktiskt på med en artikel om “kostnadssjukan”, även om den står längst ner på min prioriteringslista, så att den oftast ligger på is. Där gör jag i första hand en svensk receptionsstudie av Baumols tes och visar hur den kan tolkas på väldigt olika sätt, vilket kan förklaras av att Baumol lämnat viktiga premisser outtalade. Dessutom lyfter jag fram andra ekonomer som formulerat vad som egentligen är samma tes, fast på helt annat sätt. Tycker själv att det hela är ganska intressant men är ännu osäker på i vilket sammanhang det skulle kunna publiceras (som akademisk artikel). Hoppas få tid att skriva klart artikeln i år!

Kommentera