Fundering kring en möjlig musikblockerare för Spotify

Förra inlägget skrev jag egentligen mest för att jag vill vända på steken. Jag är ute efter möjligheten att blockera musiken från Spotify så att man bara får reklam.

Varför då? Tja, man kan tänka sig flera möjliga orsaker. Man kan intressera sig för att arkivera reklamen av strikt vetenskapliga skäl. Det kan finnas en konstnärlig poäng i att sampla jinglarna. Eller så råkar man vara en reklammoralist som vill stödja Spotify genom att lyssna på dess reklam så mycket det går, utan att störas av musik.

Oavsett vilket verkar det alltså som att Spotify markerar all reklam genom att inleda ljudspårets identifieringsdata med “spotify:ad”. På detta förlitar sig reklamblockeraren Spotifree som enkelt borde gå att invertera till att bli en musikblockerare. Inte sant?

Helst skulle jag (av olika skäl) vilja bygga ut denna musikblockerare till en reklamsparare. Det skulle väl i stort sett räcka att spara ljudströmmen i en ny fil varje gång tystnaden bryts och spara filen med track ID som filnamn. Någon som har praktiska tips om det enklaste sättet att realisera detta?

31 kommentarer ↓

#1 Christopher Kullenberg on 30 November 2015 at 3:15 pm

Är helt fascinerad av figuren av en reklammoralist som lyssnar på reklam för att stödja Spotify. Den stämning som rådde 2009, och kanske fortfarande råder, omöjliggör nämligen inte en sådan figur. På samma sätt som Flashback uppmanar sina användare att stänga av reklamblockeraren när de besöker forumet men genast slå på den när de besöker “MSM”. Det är bortom “rösta med plånboken”, det handlar om en bisarr form av medieaktivism riktad mot ett mera abstrakt finansieringssystem. Från den gamla “stödprenumerationen” till den nya “reklamfiltreringen”.

Detta kanske är motsatsen till en annan form av reklammoralism som vi ser från “vänster”, exemplifierad av Adbusters, osv. som tänker att vi blir “falska varor” av reklam. (här ställs ibland reklam som motsats till “information”, vilket är lite fåraktigt).

#2 monki on 30 November 2015 at 3:57 pm

Att spara ner till en ljudfil när det inte är tystnad kan du göra på din mac med audio hijack. Då får du separata ljudfiler för varje gång den bryts.

#3 rasmus on 30 November 2015 at 4:03 pm

Tips på motsvarighet till Audio Hijack om man ska köra det hela på en virtuell maskin?

#4 e on 30 November 2015 at 7:36 pm

Har inte testat men för att göra mute på allt utom reklam räcker det eventuellt att bara ändra den här raden

https://github.com/ArtemGordinsky/Spotifree/blob/8587598b1939621b25217fc4a47e9e309b9163c7/Spotifree/SpotifyController.m#L104

från

if ([self isAnAd]) {

till

if (![self isAnAd]) {

Om Audio Hijack funkar som monki beskriver kanske den kombinationen räcker för att göra jobbet.

#5 UHCK social on 4 December 2015 at 12:56 pm

[…] Udda Boktips Remote profile options… Fundering kring en möjlig musikblockerare för Spotify http://copyriot.se/2015/11/30/fundering-kring-en-mojlig-musikblockerare-for-spotify/ för ungefär 2 timmar sedan från quitter.is permalink Upprepad av […]

Kommentera