- Copyriot - https://copyriot.se -

Spotify trappar upp sin övervakning av användarna

Var du befinner dig vid varje given tidpunkt. Vilka som finns i din kontaktlista. Samt alla bilder, alla video- och ljudfiler som lagrats i mobilen. Detta, med mera, vill nu Spotify ha tillgång till.

Alla som använder Spotify i mobilen måste numera klicka ja till nya användarvillkor som ger företaget rätt att samla in dessa uppgifter och även sälja dem vidare till andra företag. Själva uppger de att övervakningen är nödvändig för att uppnå företagets högsta målsättning: “delivering the perfect recommendations for every moment“.

Förra året noterade jag att Spotify, när programmet installeras på en vanlig dator, samlar in data om alla ljudfiler som lagrats på anslutna enheter. Detta utan att ens formellt fråga om tillstånd först. Om de sparar denna info eller rentav skickar den vidare till någon, det går inte att säga.

Som alltid är det omöjligt att veta vem som kommer över informationen i slutändan. Om affärerna skulle börja gå dåligt kommer Spotify – inklusive lagrad användardata – till slut att reas ut på marknaden.

2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Spotify trappar upp sin övervakning av användarna"

#1 Comment By Puck On August 21, 2015 @ 5:37 pm

Kanske kan Spotify försöka att kränga datan på den växande och sporadiskt reglerade kinesiska marknaden: [1]

#2 Comment By Foobar On August 21, 2015 @ 5:38 pm

Här kan man snabbt och enkelt begära att ens konto stängs ned: [2]