1990-talet på 40 minuter

Förresten så har jag blivit poddkastad. Det är historikerpodden Lite passé som har intervjuat mig om 1990-talet, med utgångspunkt i populärmusiken.

Med bankkrisen och Sveriges inträde i EU som fond talar vi om det svenska musikundret, cd-skivans hegemoni och världen före fildelning.

Samtalet utgår från hur jag i min forskning tidigare har berört 1990-talet ur olika aspekter. Jag har skrivit om vurmen för svenskhet i det tidiga 1990-talets kris, om om vurmen för musikexport under årtiondets senare hälft och om den digitala lagringskulturen som slog rot kring sekelskiftet 2000 och bildade en materiell grund för fildelningsnätverken.

Klicka här för att lyssna och dela gärna med er av tankar om det sagda.

10 kommentarer ↓

#1 Knyttet on 17 June 2015 at 5:13 pm

!:
http://digital.di.se/artikel/falconwing-ar-memefierade-nyheter

Kommentera