Beviset för att Per Bill visst har kulturella meriter

Nu florerar alla möjliga påståenden om kulturutskottets ordförande Per Bill (M), “decenniets kulturrookie“. Exempelvis twittrar Sven-Eric Liedman:

Per Bill har veterligen inga andra kulturella meriter än som vinprovare. Men han ser sig kompetent nog att mörda Sveriges kulturtidskrifter.

Vad gäller vinprovningen, är den enligt egen utsago ett avslutat kapitel. Efter sin lilla fadäs för tio år sedan förklarade Per Bill i Aftonbladet:
– Jag tar time-out från politiken. Och jag ska inte dricka något vin mer.

Efter en månad var han tillbaka i politiken och snart började han åter att skriva om viner. Men att han skriver om viner betyder faktiskt inte att han har druckit dem!

Vad sedan gäller kulturverksamhet, så har Per Bill trots allt en föga känd merit:

Här ser vi DJ Billen i en annons för kassettband från 1981 (införd i Rateko 7–8/81). Tillsammans med sina manliga discjockeykollegor manifesterar han vad det innebär att vara kulturentreprenör.

Nu hoppas jag bara att någon har sparat ett mixtape med DJ Billen. Jag lovar att betala bra (men bara för kassettband av märket Fuji FX-1).

31 kommentarer ↓

#1 manen on 17 December 2014 at 2:04 pm

Läggs mixtapen upp sedan för allmän beskådan?

#2 COPYRIOT | Varför drivs tidskriftsslakten igenom så plötsligt? Tre alternativa förklaringar on 17 December 2014 at 4:18 pm

[…] ← Beviset för att Per Bill visst har kulturella meriter […]

#3 rasmus on 17 December 2014 at 4:19 pm

manen: Jag är osäker på om den här typen av DJ:s verkligen gjorde mixtapes. Jag gissar att det i dessa fall mer handlade om att spela “hits”, varvat med hurtiga utrop. Jag vet i vart fall att många av dem senare hamnade i reklamradiobranschen.

#4 Anders Bananders on 17 December 2014 at 9:40 pm

Ingen av just de här är namn jag känner igen från reklamradion, även om det du säger stämmer för andra DJ:s vid den här tiden. Den enda förutom Per Bill som gjort sig ett namn är René Hedemyr som tillsammans med Sten “Stonebridge” Hallström grundade SweMix som var tongivande inom svensk dansmusik på slutet av 80-talet.

#5 rasmus on 17 December 2014 at 11:51 pm

Än en gång tack för att du delar med dig av dina kunskaper, Anders!

Kommentera