Göteborg i morgon: “Krisen bakom kriserna”

“Krisen bakom kriserna” står som rubrik på ett samtal som hålls i Göteborg i morgon (tisdagen den 2 december). Utöver samtalsledaren Ann Ighe medverkar Rikard Warlenius, Emma Lundström och jag. Härom veckan snackade vi ett samtal under samma rubrik i ett knökfullt rum på ABF-huset i Stockholm, men då blev tiden så kort att något samtal knappt han börja. Det blir nog bättre i Göteborg:

Vi lever i krisernas tid: skuldkris, finanskris, klimatkris, demokratins kris. I samhällsdebatten behandlas dessa kriser oftast som om de var isolerade från varandra. Kan kriserna i stället ses som uttryck för en gemensam underliggande systemkris – kopplat till kapitalismen som system och dess speciella motsättningar? Och vad har vi i så fall för möjligheter att på politisk väg mildra eller förhindra att dessa kriser sliter isär samhället?

Samtalet arrangeras av ABF och hålls på restaurang Trappan i Folkets hus vid Järntorget. Börjar klockan 19.00 i morgon.

27 kommentarer ↓

#1 Kabo on 1 December 2014 at 12:44 pm

Kommer det att finnas någon inspelning efteråt?

#2 rasmus on 1 December 2014 at 1:15 pm

Ingen aning.

Kommentera