Premiär för pdf-tidskriften PFT

En ny pdf-tidskrift har sett dagens ljus. Dess namn är PFT. Jag uppskattar dess enkla form: inga fåniga gränssnitt för att bläddra i webbläsaren, inga jävla appar, utan bara ett pdf-dokument som omfattar 43 A4-sidor och kan laddas ner av alla, eller skrivas ut. Detta är i sig ett ställningstagande. Därtill förklarar redaktionen sina avsikter på ett sympatiskt sätt:

PFT är en kultur och samhällstidning i pdf-format. Vi är temabaserade och kommer ut sporadiskt. Vi hänger inte med i debatten. Vi är ambivalenta. Vi är inte aktuella, tvärtom. Vi är båda fakta och fiktion. Ibland vet vi inte vad som är vad. /…/
Vi har ingen absolut poa?ng. Ingen klickva?nlig analys. Vi skriver la?ngt. Vi skriver kra?ngligt. Vi hoppas innerligt att ni la?ser. /…/
Skriv gärna ut PFT och lägg där andra kan läsa den.

PFT #1 handlar om resor och resenärer. Jag bidrar med essän “Baserad i Berlin” som är en samtidshistorisk och personlig betraktelse kring CSN och P2P, boende och språk, dans och flyg, svenskar och schwaber, kredit och musik, bohemerier och valutakurser, turism och antiturism. Essän har redan hunnit publiceras i Tapirskrift (s. 139–148) men nu går den alltså även att hitta i en pdf som kan laddas ner här. Själv tänkte jag skriva ut resten av texterna i PFT innan jag nästa vecka reser till just Berlin.

32 kommentarer ↓

#1 Widing on 24 January 2014 at 7:36 pm

PDF-länken är död…

#2 rasmus on 24 January 2014 at 7:41 pm

Nu lever den igen, eller…?

#3 Anonym on 30 January 2014 at 3:10 pm

Nej.

#4 Klaus on 31 January 2014 at 7:31 pm

Länken lever som den ska

Kommentera