Fortsatt bloggande men paus i twittrandet

Jag kommer nog att fortsätta blogga även efter att Copyriot fyller 10 år i vår. Förändringar kommer att ske och har kanske redan skett. Under 2013 har aktiviteten blivit mer sporadisk, vilket inte utesluter perioder då det publiceras många inlägg i serie. Att jag formulerade mina tankar om att lägga ner bloggen gav en värdefull respons som jag fortfarande håller på att smälta.
Målet är att rikta mina ord på ett mer genomtänkt sätt, åt ett flertal olika håll: offentligt och slutet, snabbt och långsamt, analogt och digitalt, muntligt och skriftligt, för att inbjuda olika former av respons. Efter att ha grunnat på saken lutar jag åt att Copyriot även framöver kommer att ha en plats i detta.

Twitter känns mer problematiskt. Med nästan 6000 följare har jag väldigt lätt att få snabb respons samtidigt som mitt flöde har blivit ett väldigt bekvämt sätt att hänga med i vad som engagerar andra just för stunden. Båda delar blir beroendeframkallande på ett sätt som jag inte tycker om. Periodvis tar det min uppmärksamheten från saker som troligen är viktigare.

13 januari 2014 har jag varit på Twitter i fem år. Kanske får detta räcka. Nu gör jag mig redo för att ta en längre paus, så får vi se vart det leder. Kanske sätter jag definitivt punkt för mitt twittrande, kanske återvänder jag med en ny inställning. Det kommer inte att bli helt lätt att motstå impulsen att kolla vad som rör sig i Twitterflödet. Men min övertygelse är att nätkritisk asketism är en relevant praktik som inte ska förväxlas med någon strävan efter ett givet ideal för hur kommunikationen bör fungera.

31 kommentarer ↓

#1 submarine on 23 December 2013 at 2:29 pm

dec 23 är en bra dag för att annonsera att 2+3=5 år är nog.

#2 Gabrielle Björnstrand on 23 December 2013 at 5:57 pm

“Beroendeframkallande” som motverkas genom viss “asketism” – låter som ett urgammalt recept. Och jag håller fullständigt med dig, trots att jag bara varit på twitter i ca tre månader.

Följer dig gärna (hellre?) här.
Tror också att det tar lite tid att begripa hur Jag bäst använder twitter, eller inte gör det. Man är tex inte nån sorts adderat nyhetsankare (vilket man lätt odlar i början, så fort det är nåt viktigt på g). Man är mera en Person.
Och man – jag – är också gärna en förmedlare av vad som sker, motstånd, som nu i Kärrtorp.

God Jul till dig och bra att du fortsätter blogga. Alltid intressant.

#3 laxsill on 23 December 2013 at 6:30 pm

Har du någon koll på vilka typer av läsare och kommentarer twitter drar till bloggen vad gäller könsliga aspekter? För twitter har i min subjektiva upplevelse känts lite mindre snubbigt än “gamla internet” med bloggar och RSS-flöden. Varför det är så vet jag inte.

#4 Linus Walleij on 25 December 2013 at 1:34 am

Jag tycker du prioriterar rätt. Har själv aldrig haft ett twitterkonto, så vet inte vad jag talar om där iofs. Beträffande Facebook (som jag använder för att diskutera med en begränsad cirkel) har jag tillämpat en norrländsk metod som går ut på att bli immun mot mygg genom att lägga sig naken i ett kärr – när febern och svulsterna lagt sig sägs det att subjektet är immun mot myggbett för livet. (Med socialt interaktiva fokusstick mutatis mutandis.)

#5 Olof on 27 December 2013 at 7:46 am

Bra!

#6 scrdcow on 30 January 2014 at 11:21 pm

En liten sen kommentar om att jag uppskattar att du inte slutar blogga :-)

#7 COPYRIOT | Copyriot 10 år on 30 April 2014 at 10:36 pm

[…] Fortsatt bloggande men paus i twittrandet […]

Kommentera