Tapirskrift skickad till tryck

I morse skickades min kommande bok Tapirskrift till tryckning. Om knappt en månad, den 28 november, ska den komma ut. Tills dess går den att förhandsbeställa från förlaget för endast 70 kronor (och då tillkommer varken porto eller andra avgifter). Ganska billigt för 304 sidor, vill jag påstå. Så här lyder baksidestexten:

Som samtidshistoriker och essäist strävar Rasmus Fleischer efter att finna de långa linjer som korsas i vårt unga sekel. Tapirskrift är en samling artiklar och essäer författade åren 2010–2013. Boken rymmer en rad kritiska analyser av den “kontrarevolution” som skett på de digitala kommunikationernas fält. Under lupp hamnar allt från sökrutans tomhet och spamrobotarnas kapprustning till den samtida känslan av kris för det offentliga samtalet såväl som för den privata sfären. Andra texter tar sig an frågor om stadsliv och mobilitet. Gradvis vidgas perspektiven till dess att frågan ställs om var kapitalismen har sin yttersta horisont.

Läsare av Copyriot kommer att känna igen somligt i boken, medan annat är helt nytt. Många av texterna har tidigare bara publicerats på papper i antologier eller tidskrifter. Andra utkommer mer eller mindre parallellt i andra böcker. Där finns exempelvis mitt bidrag till en arbetskritisk antologi som också utkommer om en månad, liksom en längre text som jag skrivit till en finsk antologi om nätpolitik, Verkko suljettu. Men där finns också en nyskriven essä om Berlin som snart ska publiceras i den nya nättidskriften PDFT samt “Svik dagordningen!” som jag skrev för det kommande numret av Subaltern. Totalt tymmer boken 23 texter, såväl längre som kortare.

28 kommentarer ↓

#1 Viktualiesystern on 30 October 2013 at 4:18 pm

“Sökrutans tomhet” verkar lite lockande, vad du menar med det. Jag tycker det är ett kontrarevolutionärt bakslag hur sökmotorerna (i.e. Google) changserat till “intentional fallacy” och tror sig numera alltid veta bättre vad sökaren *egentligen* ville söka efter, men alltså “misslyckades” med.

#2 COPYRIOT | Från A som i Adorno till Z som i Zuckerberg on 31 October 2013 at 10:28 pm

[…] ← Tapirskrift skickad till tryck […]

#3 Tapirskrift. Rasmus Fleischers nya bok | Nya Il Convito on 30 January 2014 at 5:53 pm

[…] marxism”. Vid ett annat bord hittade vi ett blad som pålyste släppet av Fleischers nya bok Tapirskrift,  Ashkan, som är en kvick ordlekare, visade mig bladet och sa med ett leende: ”Takfirskrift”. […]

Kommentera