Värdekritik på Cyklopen, nu på fredag

Här har skrivits en del om Robert Kurz, Wertkritik och inte minst avspaltningteorin. Om du intresserar dig för sådant kommer du att kasta dig över den nya tidskriften Kris och kritik som ser världens ljus i veckan. Vidare finns en hyfsat stor chans att du även tänker besöka Marx-konferensen nu till helgen. Missa då inte att vi har styrt upp en upptaktskväll på Cyklopen nu på fredag (18 oktober). Förutom mat, dryck och musik, blir det ett kortare föredrag av en österrikisk gäst:

Elmar Flatschart från Wien är verksam vid teoritidskriften Exit, mest känd som organ för Robert Kurz som avled förra året. Föredraget kommer att handla om utvecklingen av en ”värdekritik” (Wertkritik), som med utgångspunkt i Marx har gjort upp med den traditionella marxismen. Till att börja med betonades särskilt arbetskritik och kristeori, senare utvidgat till en kritik av det moderna förnuftet i allmänhet och det manliga subjektet i synnerhet. Målsättningen är nu att begripa patriarkatet och kapitalismen inom ramen för en enda superteori, en ”värdeavspaltningskritik”. Avslutningsvis tänker Elmar Flatschart även ge några självkritiska reflexioner kring problemen med att arbeta i en teorigrupp. Efter föredraget finns utrymme för diskussion.

Cyklopen ligger på gångavstånd från T-Högdalen och barkvällen öppnar klockan 18, medan föredraget hålls vid 19.30. Mer info finns hos Cyklopen och även på Facebook.

3 kommentarer ↓

#1 Gabrielle Björnstrand on 14 October 2013 at 3:17 pm

Föreläser han på tyska vet jag inte om jag kan följa honom in i den här svårighetsgraden. Eller föreläser han på engelska?
Hur som – Good Grief.

#2 rasmus on 14 October 2013 at 8:10 pm

Engelska!

#3 COPYRIOT | En titt i programbladet till helgens Marx-konferens on 16 October 2013 at 8:01 pm

[…] Värdekritik på Cyklopen, nu på fredag […]

Kommentera