Cliopriset

I dag har jag varit i Malmö för att ta emot Cliopriset. Det hela blev officiellt igår genom en intervju i Svenska Dagbladet. Läs den om du är intresserad av mina katter och barn, eller vill hitta linjer mellan Piratbyrån, blockflöjtsspelande och historieforskning.

Så här löd juryns motivering:

Rasmus Fleischer tilldelas Cliopriset 2013 för sitt nydanande och innehållsrika verk om musikens politiska ekonomi. Genom att skarpsinnigt föra samman ekonomiska, estetiska, juridiska och tekniska aspekter av 1900-talets musikliv sätter han dagsaktuella frågor i kritisk historisk belysning. Med sin studie bidrar han ytterst till att belysa det historiskt föränderliga i förhållandet mellan medier, kultur och ekonomi och vidgar därmed samtidsförståelsen.

(Ja, jag är stolt just nu.)

31 kommentarer ↓

#1 Jan on 5 October 2013 at 1:14 am

Haddenäran!

#2 Nilsson on 5 October 2013 at 9:52 pm

Hipp hipp!

#3 Gabrielle Björnstrand on 5 October 2013 at 10:31 pm

Åh ja, vad rätt! Klart du ska va stolt!

#4 Linus Walleij on 6 October 2013 at 9:08 am

Rätt avhandling vann.

#5 De individuo sospechoso a ensayista celebrado. El “pirata” Rasmus Fleischer gana el Premio Clío 2013 | Blog Nodos Ele on 11 October 2013 at 5:18 pm

[…] están cambiando, en el sentido que hemos venido defendiendo en Nodos Ele, lo encontramos en la concesión esta semana del Cliopris (Premio Clío de Historia) a su obra Musikens politiska ekonomi (“Economía política de la […]

Kommentera