Postdok

Tills nyligen har det varit rätt oklart vad min fortsatta eller framtida sysselsättning ska bli. Men förra veckan kom goda nyheter. Jag har tilldelats ett Wallanderstipendium av Handelsbankens forskningsstiftelser, som finansierar en treårig s.k. postdok vid Ekonomisk-historiska institutionen på Stockholms universitet.

Alltså tre års fri forskning vid den utmärkta institution där jag en gång, för ett dussintal år sedan, började mina universitetsstudier. Till att börja med blir det ett läsår på halvtid eftersom jag ska vara föräldraledig andra halvan.

Forskningen jag tänker bedriva kan väl i huvudsak beskrivas som en fortsättning på och breddning av det som jag gjorde i avhandlingen. Att just nu gå från historia till granndisciplinen ekonomisk historia känns helt rätt. Detaljer följer.

30 kommentarer ↓

#1 kjell on 22 June 2013 at 1:51 pm

Rasmus, jag önskar dig lycka till!

#2 Gabrielle B on 22 June 2013 at 5:03 pm

Kul! Stort grattis Rasmus. Är det någon som är värd ett stipendium är det du. Flitens lampa lyser långt!

#3 Andreas E on 22 June 2013 at 10:06 pm

Grattis, ska bli spännande att höra vad du riktar in dig på den här gången!

#4 Erik on 23 June 2013 at 12:25 am

Grattis! Skönt att höra att du blir finansierad.

Akademin blir ju allt mer influerad av New Public Management och därför mäter en massa konstigheter som internationella publikationer. Har du några planer på att publicera din avhandling i bitar på engelska?

#5 Jonas on 26 June 2013 at 7:17 pm

Stort grattis!!

#6 COPYRIOT | Annorstädes on 30 August 2013 at 9:33 am

[…] Postdok […]

Kommentera