Årets kulturtidskrift 2012: här är de nominerade

Under sommaren har vi tagit ställning till hundratals kilo papper, därtill några mer viktlösa. Vi har vägt dem mot varandra, mötts och dividerat, ändrat och jämkat personliga uppfattningar, spånat på formuleringar och kriterier. Till slut fick vi fram sex nomineringar. Årets svenska kulturtidskrift 2012 blir någon av dessa:

Motiveringar till nomineringarna finns på fsk.net. Nästa steg blir att välja vilken kulturtidskrift som ska vinna priset, vilket kommer att offentliggöras på bokmässan, fredagen den 28 september.

Vi – årets jury – är Helena Boberg, Shang Imam, Marianne Lindberg De Geer, Johan Söderbäck samt undertecknad.

9 kommentarer ↓

#1 Morsan on 11 September 2012 at 11:19 pm

Heja svärdet! Även om det känns som fel år för den att vinna egentligen.

#2 Gabrielle B on 11 September 2012 at 11:49 pm

Hög tid för Aiolos – eller Nutida Musik.
Äntligen – en opopulistisk klassiker!

#3 rasmus on 12 September 2012 at 12:09 pm

DISCLAIMER: Eftersom nomineringar och vinnar är ett kollektivt beslut som fattas genom överläggningar i en jury, tänker jag inte på egen hand diskutera valet av tidskrifter här.

Däremot kan jag svara Morsan: Årets kulturtidskrift är ett årligt pris, men det är inte ett pris för den kulturtidskrift som gjort bäst ifrån sig just under det aktuella året. Vi har alltså inte bara bedömt vad som gjorts under det första halvåret 2012, utan tittat flera år tillbaka och diskuterat vilka kulturtidskrifter i Sverige som står för någonting helt eget och angeläget.

#4 JN on 12 September 2012 at 6:01 pm

Även om Rasmus av förklarliga skäl inte diskuterar, är det ju fritt fram för oss andra att lägga press.

GO SVÄRDET!!!

#5 Anon on 15 September 2012 at 2:23 pm

Jag är nog iallafall inte den enda som starkt hoppas att det inte blir den sistnämnda….

#6 Swedish Dissident on 16 September 2012 at 3:13 pm

Tidskrift för genusvetenskap fick mig att skratta, det tackar jag för: “Differentiering och excellens i det nya forskningslandskapet – Om kön, tystnad och performativa vithetshandlingar,”

Herre Jehova – miljödeterminismen fortsätter att leva med hjälp av konstgjord andning i Svedala, medan t.ex. Norge drar in finansiering av “renodlad” genusvetenskap (delvis på grund av överlag utmärkta “Hjernevask – och när man hör och ser apologeter som den norska kriminologen Hedda Giertsen http://www.youtube.com/watch?v=HH4aY39fdKY&feature=relmfu så förstår man varför).

Ber om ursäkt om jag har gjort mig skyldig till en performativ vithetshandling, men själv röstar jag för någon av de andra kandidaterna.

#7 kjell on 17 September 2012 at 1:02 pm

..off topic,
ser på Twitter att Rasmus disputering godkänts.
Gratulerar!!

#8 Hadar Svan on 18 September 2012 at 7:29 pm

Heja Svärdet! Tjohej!

#9 Gar deRob on 21 September 2012 at 10:48 am

TGV! Out in the lead!

Kommentera