Avhandlingen ute

Sedan ett par veckor säljs min nya bok, tillika doktorsavhandling, Musikens politiska ekonomi.

Den är formellt registrerad hos Lunds universitet. Det har skickats ut ett pressmeddelande från Södertörns högskola. Och jag har lagt ut english summary. Den börjar komma in på bibliotek. Och det har dykt upp en recension, trots att det återstår flera veckor till officiellt recensionsdatum.

På onsdag eftermiddag ska jag hålla en kortare presentation på Södertörns högskolebibliotek (som även har lagt upp ett Facebook-event).

Själva disputationen äger rum måndagen den 17 september klockan 10.00 på Södertörns högskola, MA 624.

Musikens politiska ekonomi. Lagstiftningen, ljudmedierna och försvaret av den levande musiken, 1925-2000. Så lyder fullständiga titeln. Du kan beställa den direkt av förlaget, alltså hos distributören. Ärligt talat blir det dock lite billigare om du går till prispressare/utsugare av typen Adlibris. Kanske dyker den upp i någon butik. Jag tror i vart fall att den kommer att säljas till förmånligt pris på onsdag.

Om den blir tillgänglig i digital form? Ja, det räknar jag med. Kan dock inte säga något datum. Min tanke är i vilket fall att styra upp en officiell pdf/epub för fri spridning, men det kan ta sin tid – den slutgiltiga (korrade) texten existerar just nu bara i form av en tryck-pdf. Allra roligast vore om någon annan hann före med sin scanner. I vilket fall rekommenderas dock papper vid läsning av 630 sidor.

25 kommentarer ↓

#1 kjell on 27 August 2012 at 11:34 am

Rasmus, jag vill bara gratulera till ett stordåd, har just avslutat din “avhandling”.
Du har en otroligt pedagogisk förmåga, det är inte alla förunnat.
Nog med beröm :-)

#2 Linus Walleij on 28 August 2012 at 4:46 pm

Jag sträckläste avhandlingen under en lång flygtur och är svårt imponerad av hur lättläst detta är jämfört med vanliga avhandlingar jag ibland försöker läsa. Den här drar in mig och får mig att läsa vidare, som en thriller. Iofs skippade jag lite bakgrund- och metodkapitel i början, hoppas det inte är en oöverstiglig synd. Märkligt nog är jag dock tom på reflektioner över innehållet.

#3 kjell on 29 August 2012 at 11:55 am

Linus Walleij “Märkligt nog är jag dock tom på reflektioner över innehållet.”
Linus det är ju en diktorsavhandling , om jag fattat rätt, ingen roman eller fiktion.
Opponenten får det svårt :).

#4 Linus Walleij on 2 September 2012 at 9:09 am

Okej då en reflektion hade jag väl, det är när Rasmus antyder att musiken som begrepp är abstraktion eller fiktion, dvs att den inte kan existera bortom varubegreppet (eller något ditåt). Det var rätt rejält postmodern, poststrukturalistiskt eller nåt ditåt. Jag tänkte på Wittgenstein och vad själva språkets betydelse är – om det betecknar saker i sinnevärlden (som frekvens, färg, form, tyngd etc) eller bara är ett mellanmänskligt begrepp i människornas perception eller deras samhälle. Här flyter avhandlingen över från historia till filosofi och det känns som det kunde utvecklas lite där.

#5 COPYRIOT | Avhandlingen sammanfattad i understreckare on 22 September 2012 at 12:46 pm

[…] Avhandlingen ute […]

Kommentera