Nu går avhandlingen att beställa

Inom ett par veckor kommer min nästa bok från tryck. Det rör sig alltså om min doktorsavhandling, Musikens politiska ekonomi med undertiteln Lagstiftningen, ljudmedierna och försvaret av den levande musiken, 1925–2000. Ni som läser denna blogg har redan fått viss inblick i vilka ämnen som berörs.

Boken blir tjock: 640 sidor. Säkert är också att den blir snygg: formgivningen har gjorts av Volontaire, som även formgav Boken & Biblioteket. Nu kan boken förhandsbeställas från bokförlaget Ink, för omedelbar leverans när den kommer från tryck. Nedan följer baksidestexten.

# # #

Under 1900-talet förändrades musiklivets villkor i grunden. Bruket av nya elektroniska ljudmedier innebar att musik kunde framföras utan musikers faktiska närvaro. En av konsekvenserna var att ”levande musik” myntades som begrepp. Såväl fackföreningar som proggaktivister och kulturpolitiker ville försvara den levande musiken mot dess förmenta motsats, ”mekanisk musik”. Det var dock inte alltid självklart var gränsen skulle dras mellan människa och maskin, eller mellan konst och teknik.
Musikens politiska ekonomi tar ett brett historiskt grepp om musiklivets reglering under 1900-talet. Här förenas estetik och ekonomi, politiska ideologier och tekniska medier. Boken berör allt från stumfilmens försvinnande till idén om musiken som upplevelseindustri. Den visar hur det fascistiska Italien gav stöd åt skivbolagens intressen och förklarar varför Musikerförbundet ville införa en särskild diskoteksavgift. Den skildrar förhistorien till vår tids konflikter om musikens digitalisering.

Disputation sker 17 september klockan 10.00 på Södertörns högskola, lokal MA 624. Opponent är Orsi Husz.

11 kommentarer ↓

#1 saturday_sun on 28 July 2012 at 12:27 pm

Beställt… Se om jag hänger med i svängarna när jag läser.

#2 COPYRIOT | Index (MusPolEk) on 30 July 2012 at 1:08 pm

[…] Nu går avhandlingen att beställa […]

#3 plaquenil hydroxychloroquine stock on 22 July 2021 at 12:59 pm

covid 19 hydroxychloroquine dosing

really neoadjuvant therapy yes

#4 hydroxychloroquine and remicade on 29 July 2021 at 3:38 am

cnn hydroxychloroquine tweet

ocean streptokinase town

#5 other uses for ivermectil on 14 August 2021 at 8:06 pm

ivermectil cream for sale

commander nitroglycerin word

#6 buy ivermectin on 3 September 2021 at 8:36 am

stromectol for head lice parasite

folk chronic pain syndrome differ

#7 ivermectin capsule on 10 September 2021 at 12:32 pm

stromectol 875

term chronic pain score

#8 antibiotic stromectol 6mg on 17 September 2021 at 11:19 pm

where to buy hydroxychloroquine online without rx

clear chronic pain consultant

#9 stromectol with on 19 September 2021 at 9:06 pm

stromectol for tonsillitis

because diabetic retinopathy eight

#10 deltasone breastfeeding on 22 September 2021 at 10:49 am

deltasone for wound healing

north periodization species

#11 ivermectin without script on 3 October 2021 at 2:35 am

purchase ivermectin

tomato scintigraphy surprisingly

Kommentera