- Copyriot - https://copyriot.se -

Lite om vilket Europa som framträder i Arena

Expressens kultursida bad mig att recensera det senaste numret av Sveriges främsta samhällsmagasin. Jag skrev bland annat om oceaniska generationsklyftor och om att dra konsekvenserna av att det inte längre går att vara “för EU”. Texten kan läsas här.

5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Lite om vilket Europa som framträder i Arena"

#1 Comment By Martin On April 12, 2012 @ 2:24 pm

Väl skrivet. Funderar lite på att de kvinnliga skribenterna “bara” skriver om skola, konsumtion och sex – medan manliga skriver om läget i stora vida världen. Det behöver inte vara policy av Arena att segregera knäcken på det sättet. Kan det inte vara så att de allra flesta kvinnor intresserar sig mest för s-k-s-frågor och är mindre engagerade i storpolitiska skeenden? Bara en vild gissning.

#2 Comment By Kemal On April 12, 2012 @ 10:07 pm

Uppfriskande läsning!

Lite tröttsamt att du delar in Europa i två delar, det var 21 år sen det var aktuellt. Kom in i matchen ;)

#3 Comment By rasmus On April 12, 2012 @ 10:27 pm

Martin: Det är en smått bisarr tanke att kvinnorna och männen som skriver i Arena skulle vara representativa för kvinnor och män i allmänhet. Vilka som anlitas för att skriva måste ytterst ses som ett redaktionellt val. Däremot antydde jag inte att det skulle handla om en “policy”.

Kemal: Västeuropa existerar. Östeuropa existerar. Sydeuropa existerar. Nordeuropa existerar. Gränserna mellan dessa är däremot inte skarpa och ska inte ses som synonyma med kalla krigets gränser. Däremot är historiska erfarenheter fortfarande relevanta.

#4 Comment By Martin On April 13, 2012 @ 1:20 pm

Nä inte representativa för kvinnor i män i allmänhet. De tänker väl på sport och bilar respektive smink skvaller och kläder. Skojar bara. Tar tillbaks min kommentar, det stämmer inte att kvinnliga skribenter i allmänhet inte intresserar sig för storpolitiska globala skeenden.

#5 Pingback By COPYRIOT | Krisen, del 30: Rörelser i Tjeckien On April 18, 2012 @ 10:07 pm

[…] Lite om vilket Europa som framträder i Arena […]