Böckerna säljer slut

Från förlaget får jag höra att mina böcker – som båda trycktes i upplagor om 1500 exemplar – säljer slut. Endast ett fåtal exemplar återstår av Det postdigitala manifestet, som utkom 2009. Av Boken & Biblioteket återstår ännu något hundratal exemplar i lager men eftersom det är mindre än ett halvår sedan den utkom verkar även den ta slut. Över förväntan, får man säga.
Åtminstone den senare kanske kommer att tryckas i en ny upplaga, troligtvis i ett enklare utförande. Då aktualiseras dock några frågor om relationen mellan form och innehåll.

Båda böckerna verkar kunna köpas billigast Adlibris. Fast den som vill ha båda kan ännu så länge beställa dem till ett lägre paketpris hos Samlade skrifter.

Ännu har tyvärr ingen, såvitt jag vet, redigitaliserat Boken & Biblioteket.

33 kommentarer ↓

#1 Andreas E on 29 January 2012 at 4:31 pm

Boken & Biblioteket är dessutom väldigt fin/a som fysiska föremål; vill man läsa dem gör man det bäst på papper enligt min bestämda mening!

#2 rasmus on 29 January 2012 at 4:40 pm

Ja, det är de verkligen. Jag har fått ta emot väldigt många berömmande ord om dess skönhet, som ju inte jag är att berömma för. Philip Cristofor heter alltså formgivaren.

#3 erik on 29 January 2012 at 8:02 pm

“Ännu har tyvärr ingen, såvitt jag vet, redigitaliserat Boken & Biblioteket.”

Borde det inte vara lätt för dig själv att ordna så att de hittar tillbaka till sina digitala format? Jag sitter själv inne på en kopia av böckerna, men skulle troligen göra ett dåligt jobb om jag försökte mig på att digitalisera dem.

För övrigt tycker jag det verkar lite konstigt att universitetsbiblioteket i Linköping fortfarande väntar på sitt pliktexemplar av Boken & Biblioteket. Jag är inte insatt i hur systemet fungerar, men man tycker ju att förlaget skulle kunna skicka exemplaret till biblioteken inom ett halvår efter publicering.

#4 Erik on 30 January 2012 at 2:57 am

@erik Om du scannar in den, kan du ladda upp den på pgdp.net, de fixar bra digitalisering.

#5 rasmus on 30 January 2012 at 9:25 pm

erik: Javisst skulle jag kunna ordna fram en hel del väsentliga komponenter (inte minst texten) till en digital version av boken/böckerna. Men hur dessa komponenter – texter, bilder, filtitlar, etc – sätts samman, det är fortfarande inte självklart utan kan göras på olika sätt. Om jag skulle göra detta skulle resultatet riskera att få status som en “officiell e-bok”, vilket jag tycker vore lite tråkigt. Det roligaste vore om det dök upp flera alternativa digitaliseringar.

Jag kan inte svara på varför inte universitetsbiblioteket i Linköping inte har fått sitt pliktexemplar, men jag kan meddela att förlaget inte har något med saken att göra. “Svenska tryckerier är ansvariga för pliktleveranserna” (KB). Jag hoppas att biblioteket skickar påminnelser och vid fortsatt utebliven pliktleverans använder sin lagliga möjlighet att utkräva vite.

Erik II: Att scanna in är ju att digitalisera.

#6 Oeoe on 31 January 2012 at 5:53 pm

Jag har haft som plan att scanna den sen i höstas, har bara inte fått ändan ur! Men nu ska jag ta tag i det. Håll utkik!

#7 saturday_sun on 1 February 2012 at 3:53 pm

Intressant att böckerna säljer slut när kopimi-symbolen uppmanar till att kopiera och mångfaldiga boken. Med upphovsrättsivrarnas logik borde du därmed inte fått sålt särskilt många exemplar. Istället skulle snyltarna frossat!

#8 daniel on 1 February 2012 at 10:39 pm

liveuppdatering: exakt 18 exemplar finns kvar av det postdigitala manifestet. skynda fynda!

#9 COPYRIOT | Böcker blir sålda, men vart går pengarna? on 3 February 2012 at 10:50 am

[…] Kanske liknande Böckerna säljer slut […]

#10 COPYRIOT | Böcker blir sålda, men vilka och varför? on 6 February 2012 at 9:36 am

[…] Böckerna säljer slut […]

#11 Kristoffer on 9 February 2012 at 2:44 pm

Nu finns det nog bara sjutton. Manifestet damp ner i brevlådan för några dagar sedan.

Kommentera