Krisen, del 19: Resumé

För snart tre månader sedan inleddes här en serie av inlägg under rubriken “Att begripa krisen”. Hittills har det blivit 18 stycken och bloggserien har ingen slut i sikte, däremot är det troligt att tematiken vidgas till att omfatta fler slags kriser. Av intresse är inte bara “den ekonomiska krisen” utan även hur vi kan begripa de olika diagnoser på en “kulturkris” som börjat dugga allt tätare sedan 2008. Särskilt intressant är naturligtvis relationen mellan de olika kriserna. Om vi inte kan begripa den relationen, då har vi nog att göra med ännu en kris, en begripandets kris, som i sin tur måste begripas.

Hädanefter kommer bloggseriens överskrift att förkortas till bara “Krisen”. Jag har dessutom gjort en särskild kategori för den som enkelt vill hitta alla inläggen. Här följer en lista över de 18 första.

1: Om begripandets kris
2: Om varför vi inte ska skylla på “finanseliten”
3: En schematisk uppställning över kristeorier (preliminär version)
4: Om varför finanskapitalet inte bildar en “finanssektor”
5: Om vänsterborgerliga kristeorier
6: Österrike–Ungern
7: Om den nya keynesianismen och dess omöjlighet
8: Organlös kropp
9: Populism och teknokrati
10: Konjunkturskiss
11: Pessimismer
12: Bromsen och undantaget
13: “Kapitalismen upprepar sig inte”
14: Sydeuropa riktar den moraliska skulden
15: Ännu en krönika av Robert Kurz
16: Ungdomsarbetslöshet
17: Daniel Berg om skuld
18: En kris? Två kriser?

Kanske blir det lika många till under 2012, kanske ännu fler. Om du tycker att det låter en bra idé så får du gärna uppmuntra med ett klick på Flattr-knappen här under, men ännu hellre genom att bidra till undersökningen genom att kommentera på gamla och nya inlägg!

13 kommentarer ↓

Ännu har ingen kommenterat.

Kommentera