Den raderade staden

Nu är det snart två år sedan Geocities släcktes. En okänd del av sajten hann räddas av arkivhjältarna som kallar sig Archive Team.

Denna digitala arkeologi har nu Richard Vijgen presenterat som en “interaktiv visualisering”: The Deleted City. Ser snyggt ut. Geocities’ filsystem presenteras som en stadskarta som kan zoomas in ner till nivån av enskilda sidor och när man flanerar på gatan hörs ljudet av närliggande MIDI-filer.
Fast på deletedcity.net hittas ingenting av det där “interaktiva”, utan bara en presentationsvideo och några stillbilder. Troligtvis för att Richard Vijgen vill ställa ut projektet som s.k. konst, vilket i allmänhet underlättas av att godbitarna sparas till ett utställningsrum. Begripligt men lite beklagligt.

Likt förra bloggposten baserades även den här på ett tips från Håkan.

29 kommentarer ↓

#1 Morsan on 9 October 2011 at 4:42 pm

Trist att det inte presenterades interaktivt som sagt. Man kanske kan hoppas på det när utställningen är över? En eloge ska han dock ha för att presentationsvideon använder HTML5:s video-tagg och inte Flash.

Kommentera