Boken & Biblioteket i mässan & pressen

Just tillbaka från Göteborg. Nu finns den (eller de), Boken & Biblioteket. “Mässans snyggaste bok” sade många och sannolikt hade de rätt, om vi alltså snackar om den yttre formgivningen. Därtill var det nog den trevligaste festen. Och till råga på allt har Boken & Biblioteket under mässdagarna rönt en hel del uppmärksamhet i pressen.

Pelle Snickars skrev en understreckare i SvD om bibliotekens dilemma i digitaliseringen. Den publicerades i torsdags, samma dag som han, Annina Rabe och Nina Lekander talade med mig i en mycket välbesökt seminariehall. Lördagens DN ägnade sedan ett tidningsuppslag åt att referera just detta samtal:

Ytterligare tre kulturskribenter som bjöd på nyfikna referat av seminariet var Maria Ripenberg i UNT, Per Svensson i Sydsvenskan och Nils Svensson i Västerbottens-Kuriren. Därtill kommer Hallandsposten, som även intervjuade mig för ett tidningsuppslag:

Roligast hittills i pressen är emellertid stavfelet i söndagens SvD. En allmänt hållen artikel om bokmässan sticker även in en referens till en bok som bär titeln “Bocken och biblioteken”.

Ännu så länge räknas Boken & Biblioteket i strikta termer som en outgiven bok. Visserligen har något hundratal köpt den och en handfull rentav läst den, men såvitt jag förstår kan det dröja det ytterligare någon dag innan den postburna distributionen inleds. Det inkluderar beställningar direkt från förlaget såväl som de aningen dyrare nätbokhandlarna. Så småningom lär den väl även uppmärksammas genom recensioner, vilket ska bli spännande. Fast allra mest ser jag fram mot vissa utlovade bloggposter, samt mot de icke-skriftliga samtal som kommer att föras med boken som utgångspunkt.

31 kommentarer ↓

#1 maria on 26 September 2011 at 1:45 am

fint! vad händer med den digitala versionen? kommer den att finnas i libris?

#2 saturday_sun on 26 September 2011 at 8:47 am

Hade bara möjlighet att besöka bokmässan på fredagen, men det verkar som att i alla fall UR har rörliga bilder från seminariet. Emotser boken/böckerna med posten från Ink!

#3 karsten on 26 September 2011 at 5:13 pm

koolt, men vad är upp med Göran Skytte-looken?
;-)

#4 COPYRIOT | Fler bokgrejer: ort, signum, datum, upplaga, kopimi on 27 September 2011 at 10:17 pm

[…] ← Boken & Biblioteket i mässan & pressen […]

#5 Linus Walleij on 29 September 2011 at 10:05 am

Är det bara jag som tycker att fotot i Boklördag påminner om da Vinci’s “den sista måltiden”?

#6 kjell on 5 October 2011 at 4:01 pm

Rasmus, fick “din senaste böcker” med posten idag.
Hälsa formgivarna och gratulera, snyggt.

Kommentera