Bokrelease och Ved i Göteborg, lördag 24 september

Bokmässan närmar sig. Där kommer min nya bok, Boken & biblioteket, att inleda sin cirkulation. Närmare bestämt kan den köpas av Ink som återfinns i Vertigo-montern.
Boken & biblioteket blir även ämne för två programpunkter, båda torsdagen den 22 september. Ett större seminarium klockan 12, som en del av mässans officiella seminarieprogram. Och sedan ett kortare samtal på Forskartorget klockan 14.15.

Men framför allt ordnades det en releasefest på lördagen. Här följer information som kopierats från Facebook, där den legat inlåst sedan igår.

Tid: Lördag 24 september, klockan 20–03.
Plats: Gårdaskolan, Fabriksgatan 32, Göteborg
Kostar: 80 kronor.
Bar och mat finnes.

Koloni och Ink bokförlag slår återigen ihop sina påsar och har bokreleasefest under Bokmässan i Göteborg. Denna gång blir det release för Rasmus Fleischers nya dubbelvolym “Boken & Biblioteket”.
Festen äger rum lördag 24/9 på Gårdaskolan, en gammal nerlagd skola som ligger 900 meter från mässan.

Live: VED (Malmö)

DJ’s:
NO DAUN (Malmö)
JULIEN DECHERY (Paris)
SCOUT KLAS (Göteborg/Paris)
DJ WOLODARSKI (Stockholm)

Om boken:
Rasmus Fleischers nya dubbelvolym “Boken & Biblioteket” är en samling fascinerande och provokativa essäer om hur digitaliseringen på gått och ont har förändrat vårt förhållningssätt till texter och böcker. Den handlar om läsplattor och print-on-demand och Heinz Duthel och bokrobotar och sidnumreringens historik och xerografin och momssubventioner och Linda Skugge och hjärnbarken. Den tar med dig från Alexandriabiblioteket till Bonniershuset, från Gutenberg till Google. Den är det hittills mest djupgående försöket att bemöta de utmaningar som bokbranschen ställs inför.

Om bandet:
VED är ett instrumentalt rockband som kombinerar surfgitarrmusik med influenser från progressiv och psykedelisk rock, orientalisk och europeisk folkmusik, sjuttiotalets skräckfilmmsoundtracks, frijazz och samplat brus och subtilt oväsen (ofta ljud från upphittade kassettband) till ett hypnotiskt och funkigt maskineri. Dom har byggt upp en entusiastisk publik som liveband och agerat förband åt bland andra Michael Rothers NEU! och svenska legendariska proggrockarna Fläsket brinner.
Musiken av Philippe Sarde och Krzysztof Komeda finns här någonstans i mixen, Roman Polanskis visioner och scenarion likaså. Bilder från ett barndomens Grekland ur minnet blandas upp med intresset för den folkmusik som funnits med sen dess. Loppiskassetter utan titlar har betytt och inspirerat lika mycket som det gamla slitna exemplaret av My Life In the Bush of Ghosts av Brian Eno och David Byrne. Goblin finns här liksom dussintalet andra atmosfäriska band från 70-talets Europa.

30 kommentarer ↓

#1 Malte on 16 September 2011 at 3:48 pm

Vilken mäktig invitation! Är av en slump i Göteborg just den helgen, kommer tyvärr missa samtalen på bokmässan, men spännande att det blir release om lördagen! Jag kommer! Ser även fram emot att höra VED, efter ett par lyssningar på soundcloud.

#2 Gabrielle B on 17 September 2011 at 12:26 am

“på gott och ont” heter det, pågått är en annan sak…
“Bonnierhuset” heter det, “skräckfilm” har bara ett m, osv.
Hälsningar korr-torrisen!

#3 Gunnar on 17 September 2011 at 9:16 pm

I’m there in spirit… eller med andra ord, jag är där i dricksglasen! Allt gott, Rasmus!

#4 Gabrielle B on 18 September 2011 at 12:09 am

Korr-torrisen önskar också lycka till: för du är en hejare!

#5 COPYRIOT | Boken & Biblioteket i mässan & pressen on 25 September 2011 at 11:07 pm

[…] Bokrelease och Ved i Göteborg, lördag 24 september […]

Kommentera