- Copyriot - https://copyriot.se -

Kort statusrapport kring kommande dubbelbok

Har tillbringat delar av den förflutna veckan i Halmstad: dagarna på stadsbiblioteket, nätterna i barndomshemmet. Har arbetat på min kommande dubbelbok Boken och biblioteket, som nu i stort sett är färdig. Skrivandet inleddes i samband med förra bokmässan, september 2010. Då trodde jag fortfarande att det skulle bli en eller två essäer av måttlig längd.

Nu visar sig att det materiella resultatet blir två böcker: Boken och Biblioteket. De har var sin rygg men kommer att distribueras i par, som en dubbelbok. Formellt är de alltså en bok som har ett gemensamt pris, ett gemensamt ISBN-nummer och en gemensam titel: Boken och biblioteket (Ink). Inte minst har de en gemensam form och jag kan intyga att formgivaren har gjort ett bra jobb.

Exakt ett år efter att jag letade satt på ett kafé i Göteborg och letade efter en öppningsfras så ordnas ett samtal om Boken och biblioteket inom ramen för Bok- och biblioteksmässans officiella program i Göteborg (torsdagen den 22 september, 12.00–12.45). Den eminenta panelen kommer att bestå av Annina Rabe, Nina Lekander och Pelle Snickars. Vid det tillfället kommer dubbelboken nästan säkert att finnas tillgänglig. Innan dess kanske det kommer någon typ av glimtar av dess innehåll här på bloggen.

5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Kort statusrapport kring kommande dubbelbok"

#1 Comment By NIlsson On August 13, 2011 @ 5:34 pm

Intressant – en panel på Bokmässan om din bok alltså? Hedrande.

#2 Comment By Kalle P On August 14, 2011 @ 6:03 pm

Lyckat!

#3 Comment By Anna-Stina On August 16, 2011 @ 3:12 pm

Kul! Ser fram emot att ta del av böckerna. Men synd att ingen bibliotekarie är inbjuden att diskutera, om det ändå ska handla om bibliotek.

#4 Comment By rasmus On August 17, 2011 @ 8:09 am

Anna-Stina: Biblioteken är bara ämne för den ena boken och jag antar att den här diskussionen i första hand kommer att kretsa kring den första boken, Boken, som dessutom är tjockare. Jag tror och hoppas att det därefter ges fler tillfällen att gå in närmare på just biblioteksbiten.

#5 Comment By Linus Walleij On August 21, 2011 @ 8:27 pm

Oj oj! Detta luktar långläsning!