2011, andra kvartalet

Sista mars betyder sista dagen på min föräldraledighet som nu pågått i sisådär åtta månader. Jag behöver knappast påpeka att det har varit en händelserik tid. Att tiden även varit bloggrik är i sammanhanget en petitess, fast det kan ändå påpekas att det nu blir ändring på den saken.
Från nästa vecka kommer det att under en tid bli betydligt mer sparsmakat här på bloggen. Då är jag tillbaka som doktorand och avser lägga hela dagarna på att skriva klart den där avhandlingen, vars knutar det kan sägas brinna i. Jag kommer att göra detta med bas i Berlin (Pankow) dit jag far med familjen på söndag. Sådan är i korthet min planen för andra kvartalet 2011: april, maj, juni.

Årets andra halva är mer av ett oskrivet blad, som jag nämnde vid nyår. Till sensommaren utkommer jag emellertid med en bok, som också redan nämnts här. Förhoppningsvis följer avhandlingen inte alltför långt därefter – men tills vidare avhåller jag mig från mer exakta prognoser. Ännu är jag inte tillbaka i arbetslivet utan avnjuter föräldraskapets skapliga utanförskap.

38 kommentarer ↓

#1 saturday_sun on 31 March 2011 at 6:27 pm

Vad ska jag då läsa resten av våren?

#2 Rasmus on 31 March 2011 at 7:06 pm

Vet inte, kanske en bok eller nåt? Fråga din lokala bibliotekarie, eller vänta, om jag inte fattat saken fel så är du väl själv bibliotekarie, saturday_sun? :) Nå, det glädjer mig att höra att någon kommer att sakna Copyriot på högfart. Troligtvis kommer det heller inte att stå helt stilla under det kommande kvartalet. Vi får se!

#3 saturday_sun on 31 March 2011 at 7:28 pm

Det stämmer!
Ämnesvidden på Copyriot är så bred och alltid engagerande. Ett bra filter i allt brus. Lycka till med avhandlingen och arbetet med essäboken.

#4 Steve on 31 March 2011 at 8:31 pm

Copyriot är en måsteblogg för alla som intresserar sig för politik, kulturfrågor etc och förstår svenska. Originellt, välskrivet och nästan alltid intressant. Lycka till.

#5 emil on 1 April 2011 at 9:26 am

Att skriva i Pankow … Das Leben ist hart, aber ungerecht :-)

Lycka till!

#6 Mike on 1 April 2011 at 10:17 am

Lycka till med avhandlingen och hoppas du har kul i Berlin! :)

#7 Gunnar on 1 April 2011 at 7:42 pm

Man hoppas nästan på en speciell Berlinblogg från dig, Rasmus, att få ditt lowdown om stan, att du ‘case the joint’ åt oss hemmasittande mumier… Och ge mig gärna, privat om du vill, din analys av currywurstens fenomenala omöjlighet.

#8 Sol on 3 April 2011 at 8:57 pm

Underbart att möta våren och sommaren i Berlin! Lycka till med avhandlingen och boken och allt annat skrivande och allt utanför skrivandet :)

#9 Viktualiebrodern on 6 April 2011 at 9:45 am

Sonderzug nach Pankow?

Lycka till! Berlin är inspirerande, om man bara står ut med allt roddande i vardagen. Mycket springa hos Behörden… Inte handla på söndagar…

Dem Volk gehört hier alle Macht – Quasi
wer hat sich das nur ausgedacht – Stasi

Vi åker till Berlin en långhelg i vår. Men Pankow, Bonzenstadt, har jag obehagliga minnen av, så det får bli mer Kreuz- och Schöneberg för oss.

#10 rasmus on 6 April 2011 at 10:13 am

Känner inget större behov av att springa hos div. Behörden. Så länge jag inte ska skaffa lånekort behövs knappast några Ausweise och att bo här upp till tre månader – vilket är exakt vad vi planerat – är väl rentav lagligt utan särskild anmäla.
Handla på söndagar går väl att lösa tack vare alla de butiker som drivs av turkar och vietnameser. Här är det åtminstone inte förbjudet med söndagsöppet, som i de urkristna länderna Norge och Österrike. Att bo i Wien på söndagar var småknepigt, minns jag.

Bonzenstadt? Verstehe nix. En gång i tiden fick jag lära mig att Pankow var livsfarligt och fullt av nazister. Knappast. Åtminstone inte centrala Pankow eller Niederschönhausen, där vi bor. Nu projicerar jag mina nazistfördomar på områden som Treptow där jag aldrig satt min fot.

#11 ProcrastinationEmbodied on 7 April 2011 at 12:17 pm

Did you ever know that you’re my hero,
and everything I would like to be?

#12 Robert on 16 September 2011 at 11:06 pm

Jag har förgäves sökt efter ett blogginlägg du skrev i våras, när du sökte bostad i Berlin, där jag minns att du länkade till en trevlig tysk hemsida som fungerar som anslagstavla för folk som vill hyra och hyra ut rum i kollektiv. Jag lade det på minnet för att jag tänkte att jag kanske kunde ha användning av den i framtiden. Nu går jag i flyttankar men kan som sagt inte hitta inlägget med länken. Minns du vad det var för sida?

Kommentera