Dagens fanzine: Morsan & Mötley Crüe

Jag vet inte vem den Edvin är som står bakom detta lilla fanzine, ej heller den Isabella som bidragit med illustrationer, eller hur det sprids när det inte på oklara vägar letar sig till mitt brevinkast. Men jag noterar att handstilen på kuvertet är skrämmande lik den skolade skrivstil jag själv skrev i på mellanstadiet, varefter det för min del bara gått utför med den saken (numera kan jag bara texta, trots att jag skriver mycket för hand). Jag kan också snabbt konstatera att Morsan & Mötley Crüe är ett väldigt fanzineigt fanzine.

Layouten är helt i min smak. Texten är i huvudsak skriven på skrivmaskin, därefter utklippt och uppklistrad på fotografier eller återvunna tidningssidor innan kopiering. Analoga medier är en av två passioner som genomsyrar Morsan & Mötley Crüe. Recensionen av second hand-butiker i Stockholm tar sikte på vilka som säljer kassettband och skruttelektronik. Att en av butikerna saknar mobiltäckning i källaren framhålls som något av ett plus.
Fanzinemakaren anger demonstrativt ingen e-post som kontaktuppgift utan endast gatuadress. Detta blir särskilt talande genom att det trots allt förekommer en (maskinskriven) internetadress i fanzinet, dock inte till någon webbsida i html utan till ett kalkylark i Open Document-format.
Kalkylarket samlar de siffror som ligger till grund för en överpetig undersökning av kostnaden för brevporto runt om i världen, vilken upptar tre av fanzinets tjugo A5-sidor.

Passion nummer två i detta fanzine är musik. Dock inte glamrock à la Mötley Crüe utan sån där amerikansk indierock. Skildringen av att lyssna sönder ett album är fin: “Lite som pyramiderna.” Annars upplever jag på något sätt att musiktyckandet, liksom de kortare personliga texterna, liksom inte har fastnat i fanzineformen utan rinner av, kanske för att de känns så mycket mer som Skunkdagbok. Mer precis än så kan jag inte bli eftersom jag inte har någon aning om till vem det här fanzinet riktar sig. Allt jag vet är att dess fanzinighet gör det tilltalande att bläddra i.

Skicka gärna fler fanzines åt mitt håll! Jag står kvar vid mitt ord om att skriva en bloggpost om dem alla, som redan har skett fyra gånger.

28 kommentarer ↓

#1 Edvin on 8 February 2011 at 9:55 am

Det var snabbt! Vill dock påpeka att den heter “Morsan & Mötley Crüe” och inget annat (inte för att det spelar någon större roll).

#2 rasmus on 8 February 2011 at 11:08 am

Oups, ska ändra “Mamma” till “Morsan”!

Kommentera