Fail av nazister att stödja Wikileaks

Ett hyfsat marginellt parti, djupt insyltat i den svenska naziströrelsen, begick just en desperat PR-kupp genom att upplåta serverutrymme till Wikileaks. På sin hemsida skriver partiet:

Fenomenet Wikileaks är det tveklöst betydelsefullaste och mest omfattande vapnet mot samhällsprojekt som i dagligt tal brukar benämnas den nya världsordningen.

Frågan är om de känner till vad Wikileaks är och vad dess servrar används till. Kanske har de helt missat att Wikileaks år 2008–2009 valde att publicera medlemsregistret för det brittiska partiet BNP. Antagligen har de även missat att Wikileaks i våras varslade om en förestående läcka av 37000 interna e-brev från det tyska partiet NPD. (De senare har dock ännu inte synts till – kanske för att Wikileaks tyska frontfigur Daniel Domscheit-Berg nu har hoppat av. Han verkar förbereda en alternativ läcksajt och sparar kanske på NPD-breven för att kunna sjösätta denna med dunder och brak.)

Agerandet gentemot BNP och NPD visar att Wikileaks inte är informationsnihilister, som vissa vill tro. De skulle inte publicera medlemslistorna till vilket parti som helst, bara för att de kan. Genom att attackera just dessa partier har Wikileaks tagit otvetydig ställning mot den europeiska extremhögern.
Lustigt nog belönas de för detta med stöd från ett litet svenskt parti som är direkt allierat med både BNP och NPD. Frågan är om inte det senaste PR-utspelet får det att gnissla lite i samarbetet.
Enligt BNP är Wikileaks “terrorister” och bör förhandlas som sådana. Men samtidigt bidrog BNP till valrörelsen för det svenska parti som nu påstår sig stödja dessa terrorister. Onekligen lite komiskt, även om partiets “stöd” till Wikileaks i praktiken har inskränkt sig till ett pressmeddelande. Talet om att “upplåta en ansenlig mängd av sitt serverutrymme till Wikileaks” är sannolikt skitsnack. Att sätta upp en egen spegel av sajten är inte särskilt svårt, men inte ens det har de försökt göra.

Själv har jag just laddat ner ett arkiv med torrentfiler till alla hittillsvarande Wikileaks-läckor [.7z-format, 3.2 MB]. Värt att minnas att webben inte är allt. Torrentfilerna använder sig av trackern OpenBitTorrent, som sedan tidigare är under attack i svenskt rättsväsende på grund av en påstådd koppling till The Pirate Bay.

34 kommentarer ↓

#1 StorBritta on 9 December 2010 at 3:16 pm

Absurt, men det är väl USA-hatet som triggar…

#2 Don Kongo on 9 December 2010 at 3:21 pm

Inte heller är de “första politiska parti” att göra detta som de försöker påstå i pressreleasen, vare sig i Sverige eller utomlands. Piratpartiet är redan där (såklart) i Sverige: http://wikileaks.piratpartiet.se/

#3 rasmus on 9 December 2010 at 3:36 pm

Nej, man undrar ju vem de ville lura med det där.

#4 COPYRIOT | Snart kommer Openleaks – alternativet till Wikileaks on 9 December 2010 at 5:07 pm

[…] ← Fail av nazister att stödja Wikileaks […]

#5 Patrik Fridén on 20 March 2011 at 1:42 pm

Tack för att du visar demokratins sanna ansikte Rasmus och raderar mitt inlägg. Av ren erfarenhet gjorde jag dock en backup eftersom jag vet vad ni går för.
Det raderade inlägget kommer dyka upp hur många gånger som helst tills du svarar på det Rasmus:

“”Agerandet gentemot BNP och NPD visar att Wikileaks inte är informationsnihilister, som vissa vill tro. De skulle inte publicera medlemslistorna till vilket parti som helst, bara för att de kan. Genom att attackera just dessa partier har Wikileaks tagit otvetydig ställning mot den europeiska extremhögern.
Lustigt nog belönas de för detta med stöd från ett litet svenskt parti som är direkt allierat med både BNP och NPD. Frågan är om inte det senaste PR-utspelet får det att gnissla lite i samarbetet.”

Kanske detta svenska parti (kan du uppge namn så man kan efterforska själv?) vill visa att vi nationella inte har något att dölja för omvärlden, att vi gladeligen visar vad vi står för, tänkt så långt?

I Piratpartiet finns ju också invandrarkritiska människor (om det är er definition på “nazister”) så att de stödjer Wikileaks som vill få fram sanningen om allt är ju inte konstigt.

Däremot kan du ju inte påstå att exempelvis BNP är “nazister” för då failar du ju bara i din politiska analys.

BNP är ju nämligen precis som SD de mest prosionistiska i respektive parlament…”

#6 rasmus on 20 March 2011 at 5:41 pm

Patrik Fridén:
Du missade att backuppa sista stycket i din förra kommentar: “de slickar båda juderöv…”.

Här på min blogg raderar jag vilka kommentarer jag vill, utan att behöva hänvisa till några principer (allra minst “demokratiska” sådana). Så det blir nog svårt att påstå att jag visar “demokratins sanna ansikte”. Det är vanlig hederlig icke-demokrati i farten när jag väljer att radera, eller att inte radera, en kommentar.

Du verkar förresten tro att jag skulle tillhöra Piratpartiet. Fel.

Du verkar också tro att jag hör till dem som slarvigt etiketterar alla invandringsfientliga grupper som “nazister”. Fel.

Partiet som det här handlar om är naturligtvis Nationaldemokraterna. Det hade räckt för dig att följa länkarna för att se det.

#7 Patrik Fridén on 23 March 2011 at 1:39 pm

Den andra artikeln var ju faktiskt ganska bra och hyfsat objektiv om man tar i betraktelse att du verkar resonera rätt så långt vänsterifrån.

Vill kommentera på två saker där dock:

“Tvärtom söker de allierade även utanför Europa. För tillfället ser många av dem upp till Irans president Ahmadinejad.”

“Allierade” är nog att överdriva, även om jag respekterar att Iran lyckats hålla sitt land utanför sionismens klor. Men de är ändå extrema islamister, knappast något bra.

“Att han därmed är “rasblandare” framstår som paradoxalt för dem som förstår andra lägrets extremhöger enbart i termer av extrem rasism, men i själva verket kan idén om en gemensam kamp mot “den nya världsordningen” bädda för mer tolerans mot människor av främmande härkomst.”

Här glömmer du att vi “hårda högerextrema” anser japaner vara Asiens arier eftersom de varit ett väldigt lyckat imperium i den delen av världen genom historien och även ännu längre bort. Det sitter ju en japansk president i Peru t.o.m.

Sen vill jag fråga, eftersom du använder citattecken på “den nya världsordningen”, du tror inte på sionismens globala inflytande och politiska inverkan i andra staters liv utanför Israel?

#8 Patrik Fridén on 23 March 2011 at 1:43 pm

Nationaldemokraterna är inte heller nazister vill jag tillägga, eller överdrivet antijudiska. Visst vill de motverka globalt sionistiskt inflytande, men de erkänner Israels rätt att existera som en judisk stat.

ND är mer kritiska mot islamism än sionism. så de är mjuka, fast kanske med några hårdingar i (d.v.s. vad du kallar crunchy).

#9 COPYRIOT | Vad gör en läcka med ett parti? on 24 March 2011 at 12:51 pm

[…] Kanske liknande Fail av nazister att stödja Wikileaks […]

#10 LashawnCarl14 on 22 September 2015 at 1:54 am

Reading presentation can help you discover how many calories come in each serving, sugars, fats, and enable you to slim down the easiest way possible. So make small plans so that as you continue on achieving it then set medium to bigger goals. ) to “just have one” muffin or cookie or piece of slice.