Krisland, del 8: Lärdomar

De som intresserar sig för finanskollapser i allmänhet och Island i synnerhet bör ta en titt i senaste numret av New Left Review. Artikeln “Lessons from Iceland” av Silla Sigurgeirsdóttir och Robert Wade går igenom Islands samtidshistoria fram till 2000-talets katastrofala politik som strävade efter att göra ön till ett internationellt finanscenter. Den har uppmärksammats på Island och summerats på norska av Einar Faanes. Han konstaterar att artikeln dessvärre är inlåst på webben. Dessbättre har den befriats av någon som lagt upp pdf på Mediafire.

Robert Wade, är ekonomiprofessor på LSE och har tidigare skrivit om fallet Island i bl.a. Financial Times. Här diskuterar han ett relaterat ämne, den specifikt isländska Sonderweg-tanken.

23 kommentarer ↓

Ännu har ingen kommenterat.

Kommentera