Lasermännens riksförbund

Vi vet ännu inte vem, vad eller vilka som ligger bakom skjutningarna i Malmö. “Lasermannen 2” får fortfarande betraktas som en teori. Denne tänkte seriemördare skapar emellertid inte bara fruktan och bestörning, utan i vissa kretsar även beundran och sympati.
Open Facebook Search är en sökmotor som visat sig formidabel när det gäller att skåda Sveriges folkdjup. Nu har någon sammanställt ett fotoalbum på Facebook (tillgängligt utan inloggning) betitlat “Facebookare för den s.k. SD-mannen“.
Där bjuds ett antal exempel på statusrader som hyllar den påstådde Lasermannen, varav vissa som verkar tänkta som någon slags plump provokation. Andra lämnar inget tvivel om att de på blodigaste allvar önskar att fler seriemördare ska agera i Sverige – förutsatt att offren väljs utifrån rasistiska kriterier.

Jimmy Reinhold Andersson, en 48-åring från Falun, skriver att “Sverige behöver en laserperson i varje stad”. Han och menar att det vore “olyckligt” om seriemördaren i Malmö grips av polis men hyser gott hopp om “att polisen låter personen vara och att det de sysslar med, som avspärrningar och jakt på personen endast är ett spel för gallerian” [sic].
Som kuriosa kan tilläggas att Jimmy Reinhold Andersson tillsammans med Rolf Hallén i Landskrona driver “Hallén & Anderssons detektivbyrå AB”, även om det är oklart om de verkligen tagit på sig några detektivuppdrag.

“Lasermännens riksförbund”, som vi kan kalla denna skara av sympatisörer, bär på vissa sociologiska kännetecken. Ni kan nog gissa dem, för det är ganska klyschigt. Nästan alla är skåningar. Flest män men även kvinnor. Ett slående flertal verkar ha bilar som största intresse. Utbildningsnivån verkar inte vara särskilt hög. Gissningsvis är dessa människor inte medlemmar i Sverigedemokraterna, men det råder inget tvivel på hur de röstade i senaste valet.

käre herr laserman! tack för din insats för Sverige! keep up the good work

Så skriver Linda Parkstedt (20 år, Lund) på sin statusrad. Genast får hon tummen upp av Annyca Löwendahl (37 år, Trelleborg). Den senare har en blogg som ger en intressant inblick i tankevärlden hos en typisk medlem av Lasermännens riksförbund. Bland annat bjöd hon förra månaden på en eftervalanalys ur vilken vi citerar utan att korrigera ett enda skiljetecken:

Tycker det var ett klockrent val faktiskt.. Det gick som väntat. man kunde räkna ut att Sverigedemokraterna skulle gå långt. Detta har ju lett till en massa både på gott o ont..
Sen detta med… SD. Tycker att det var skoj dom blev invalda. Detta e ett ämne man hör på allas läppar varje dag, men så få vågar stå för. Varför tror du själv att så många valde att rösta på SD?? Jo för här kan man göra ett val, utan att bli kallad RASIST.. För det är just det vi svenskar blir anklagade för hela tiden. Ja använder nog heller ordet realist, att folk vaknat upp. Anser att dom gör en hyftsad politik, alla har vi varit nya på jobb, sen vad dom skriver i bloggar , hänger ut folk m.m. E där tusentals människor som gör i detta landet. Allt handlar inte bara om stoppa invandringen dom pratar om, men jag håller med på den punkten, för har vi inte råd att ta hand om vårt eget folk först så ska vi inte “rädda” resten av världen heller. Sen tar vi ett exempel. Programmet efterlyst.. berätta för mig hur många procent i det som begått ett brott som e svenskar??? Titta på våra överfulla fängelse, hur många procent e svenskar där???
/…/
Näee.. Här behövs vekligen någon som rör runt i grytan i detta landet.

Så kort är steget från att klaga på att man blir kallad rasist, till att hylla seriemördares rasistiska motiv.

84 kommentarer ↓

#1 Daniel on 25 October 2010 at 9:41 am

Lyssnar på detta och tänker på Linda, Jimmy, Annyca och alla de andra.

http://www.youtube.com/watch?v=4z50p2v5Of0

#2 rasmus on 25 October 2010 at 9:45 am

Daniel: Passar till alla inlägg i kategorin “misantropi“, skulle jag säga.

#3 Måndag on 25 October 2010 at 10:01 am

Läskig läsning. Men bevisföringen i antydda slutsatsen är sådär. Det är tankeväckande att en person som hyllar seriemördare på fb också hör till gruppen människor som klagar på att de är rasister. Men det säger inte mycket om hur kort eller långt steget är för de allra flesta i den senare gruppen från att klaga på rasismbeskyllningar till att hylla seriemördare.

#4 Axel on 25 October 2010 at 10:03 am

Frågan är då: beror det på bloggosfärens ekologi (newsmill och andra smittohärdar för troll) eller är fenomenet större än internet?
För om vi bestämmer oss för att det enbart handlar om effekter på internet så blir själva produktionen av dessa åsikter outgrundlig i sig, och vänstern kan fortsätta hävda att utanför internet kan rasismen informeras bort.

Låten som Daniel postade i kan jag så klart känna igen mig i, men det är en viktig poäng: folket finns inte där för att de är dumma eller oinformerade, deras begär produceras av samhälleliga apparater. Dvs. ekologiska katastrofer liknande newsmill, aftonbladet etc. sträcker sig långt utanför en begränsad internetekologi till att vara något i still med själva den tekniska sammansättningen i samhället.

#5 Gustav on 25 October 2010 at 10:34 am

@Axel

En inflikning bara.

Jag tycker att det är lite märkligt att beteckna Newsmill, Aftonbladet med flera som ekologiska katastrofer per se. Nätet är ju organiskt och om folk accepterar eller t o m tycker om trollande och skräniga kommentarsfält, så blir det standarden. Det finns inget fallerat eller nätekologiskt misslyckat med det, egentligen. Att vissa av oss inte tycker om det beteendet är en annan sak – själv kan jag bli helt otroligt missnöjd med att man på annars intressanta sidor inte gallrar bort de värsta trollerierna, men det mest sunda då är väl kanske att lämna det givna stället åt sitt öde. Många verkar ju faktiskt trivas med sådant beteende som vi(?) irriterar oss över.

#6 Axel on 25 October 2010 at 10:44 am

@Gustav

Att de inte är statiska är en poäng. Gäller för hela “samhället” också för den delen!
Men jag skulle ändå hävda att det finns något universellt i t.ex. meningsfull diskussion eller ekologier som bygger på att skapa och upprätthålla kulturer, till skillnad från totalt ohämmad anonymitet (t.ex. hacktivismens balans mellan anonymitet och rumslighet). Det rör sig om självrepresentation och ett sätt för systemet att arrangera om sina delar.
Fascism liksom Newsmill är system som kortfattat är på väg ner i ett hål där de inte längre har någon som helst möjlighet att förstå sig själva.
Och detta skulle jag säga är bortom olika positioner, det är ett generellt mönster som man antingen upptäcker eller inte.

#7 Gustav on 25 October 2010 at 11:08 am

@Axel

Tja, 4chan:s /b/ är ju ett exempel på en typ av motsats till vad du beskriver. Fullständig anonymitet, trollande och disträ provokation som enda funktion, men ändå rätt medvetet om vad de gör och vilka de är. Det är en kultur som skapats och upprätthålls på egen hand och som verkligen inte bygger på meningsfull diskussion. Men jag skulle inte säga att det är på väg att haverera där, det har varit mer eller mindre samma sak i åratal, utan försvagning. Kanske lite mer likriktning över tid, men det är väl mer att man hittat sin nisch.

Men visst, jag tror att du har rätt i vissa fall. Newsmill såväl som t ex dagstidningars kommentarsfält försöker ju vara en sak, men är en helt annan. I sådan mån kan man ju säga att de tappat greppet. Jag tror inte att skaparna menade att deras “interaktionsfält” skulle vara ett tillhåll för ett fåtal personer med självterapeutiska behov och en fristad för mer eller mindre allmänna missnöjesyttringar utan koppling till texterna. Men modereringsbiten blev dem övermäktig.

#8 Jacob on 25 October 2010 at 12:45 pm

Utan Facebook hade jag sluppit veta att de här människorna existerade. Det hade varit skönt.

#9 Recoil on 25 October 2010 at 1:07 pm

Men vad är det för sjuka människor som bor i det här landet egentligen? Lägg in dem i psykanstallt hela bunten, de är ju en fara för allmänheten.

#10 Skåningen on 25 October 2010 at 1:44 pm

@Rasmus

Hemskt är det som händer. Men när du påstår att nästan alla dessa vettvillingar på Facebook är skåningar generaliserar du på precis samma sätt som SD. 90% av skåningarna röstade på något annat parti. Hur kan man så ogrundat peka ut en grupp i samhället som syndabockar som du gör? Vad är egentligen skillnaden på dig och SD? Ja, jag vet vad du tänker svara. Men tänk efter lite.

#11 Erik on 25 October 2010 at 2:03 pm

Fy fan.

#12 Mattias on 25 October 2010 at 2:22 pm

“Idag har jag mitt högsta antal unika besökare, inte för att det är högt men ändå! haha
… och ang. den fula designen, jag ville börja om på en ny så tog bara en färdig som
jag får ha tills jag orkar göra en ny!”

Från en av de länkade bloggarna

#13 rasmus on 25 October 2010 at 2:26 pm

Skåningen: Jag generaliserar inte över skåningar! Jag skriver att flertalet av dessa människor som dyker upp är skåningar, vilket är något helt annat än att påstå någonting om flertalet skåningar.
För övrigt är större delen av min släkt från Skåne och jag är högst medveten om de stora skillnaderna mellan olika orter i detta landskap.

#14 befolkningsfrågan on 25 October 2010 at 5:57 pm

Kris i LO-leden.

#15 bling on 25 October 2010 at 6:32 pm

Det är ganska uppenbart att rasismen har levt kvar i Skåne från 90-talet när det i andra delar av landet minskade rejält.

Det är svårt att peka på någon orsak.
Skåne har klarat sig bra från urbanisering om man jämför med andra landskap och man har tagit emot mindre invandrare än stockholm och södertälje.

Är det för att många skåningar är dryga och anser att de är bäst(de kan tom vara värre än stockholmare), är det för att de har nära till de knarkande rasistdanskarna?

ja, vem vet.
Kanske börjar bli dags att spätta loss skåne mer från Sverige.

Det här pratet är förövrigt inget nytt, det var exakt samma sak när riktiga lasermannen fanns och då kunde man inte skylla på internet.

#16 Urban on 25 October 2010 at 7:44 pm

Skåningen: Att den enklaste logik går dig över huvudet (“A ger B” innebär inte att “B ger A”) är inget vi håller emot andra skåningar.

#17 Lundabo on 25 October 2010 at 8:09 pm

@bling: Skåne län är det näst befolkningstätaste i Sverige efter Stockholms län. På vilket sätt skulle Skåne “klarat sig bra från urbanisering”?

Intressant också att du, likt många skåningars fördomar mot invandrare, verkar ha samma fördomar själv, fast mot skåningar. Sten och glashus, du vet…

#18 notwist on 25 October 2010 at 8:40 pm

Det stog bara för några dagar sen i någon artikel i DN eller motsv. att forskare noterat att de geografiska områden som är fästen för SD är samma områden som på 30-talet var starka fästen för nationalsocialism. Och ja, de ligger i Skåne. Sen vad det beror på kan man ju diskutera. Det är knappast “rasism mot skåningar” att konstatera att främlingsfientlighet är till synes mer utspritt i Skåne än andra delar av landet, däremot är det ganska korkat (och först i detta skede “sten i glashus”) att dra slutsatsen att det är “för att de är skåningar”.

#19 Gabriel on 25 October 2010 at 9:07 pm

“För övrigt är större delen av min släkt från Skåne …”

Det var ett räligt svar Rasmus! Nu börjar jag misstänka att du är rasist mot skåningar med en sån där klassisk “jag är inte rasist, min morfar var ju själv invandrare från Tyskland/Finland/Ungern, men…”

Kräver att du omgående skapar en ‘Skåne People Love Us!’-sida. Annars är du inte längre välkommen till Sudetsverige… ;)

#20 Kalle on 26 October 2010 at 1:28 am

Lite mer:

Joel Railon Wahlgren Lasermannen – ”en ljuspunkt i tillvaron”

Jonas Lindholm Lasermannen, en ljuspunkt i tillvaron!

Niklas Sandkvist Lasermannen – din ljuspunkt i mörkret

Kristian Jonasson dags o damma av den fina meningen “Lasermannen,en ljuspunkt i tillvaron” RESPEKT!!att något sånt här inte händer oftare är obegripligt med tanke på all den bubblande frustration som finns överallt!försök stoppa den om ni kan!!!:P

#21 Kalle on 26 October 2010 at 2:20 am

Rickard Kalmteg
lasermannen vårat ljus i mörkret

Verkar vara ganska populärt, Kevin Hamann kör med samma statusrad.

Jens Wihlborg skriver “länge leve den nya lasermannen!!!!!!!!!!!!!!”.

#22 rasmus on 26 October 2010 at 7:26 am

Kalle: Sökmotoroptimerar du Lasermannen-sympatisörer med tanke på framtida arbetsgivare och andra? Man kan förstås säga att det var vad jag gjorde ovan.

#23 Kalle on 26 October 2010 at 11:01 am

rasmus: Det verkar inte bättre…

#24 Kalle on 26 October 2010 at 11:04 am

En till, Lukas Wiberg.

“Skicka vidare detta sms så att det någon gång kommer fram till rätt person. Käre herr nya laserman. Tack för din insats för Sverige, keep up the good work!”

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000346174361

#25 Kalle on 26 October 2010 at 11:06 am

En liten typo i bloggen: “Hallén & Anderssons detektivbyrå AB”. Det är inte ett aktiebolag, HB – ska det vara.

http://www.allabolag.se/9167672634

#26 Individualisering on 26 October 2010 at 11:44 am

Hej rasmus. Jag vet inte hur jag ska formulera detta inlägg. Det är mest en “känsla” jag har än så länge och som jag inte lyckats formulera för mig själv än. Jag har länge följt din blogg. Det jag gillar med den är att du alltid försöker ta några tankesteg extra när du skriver om något. Men det har slagit mig att du inte dragit dig för att sätta namn och adress på folk i olika politiska frågor. Du har ju tex outat nån centerpartist som flummare och förintelseförnekare, justitieministerns son som, ja, vad han nu är :-). Du har tipsat om den där SD-läckan med sympatisörer och nu detta.

Jag tycker ju naturligtvis att det är skitbra att idioter som ovan blottläggs för omvärlden så de får stå till ansvar för sina vidriga åsikter. Det är också jäkligt bra att blottlägga idioter bland våra folkvalda politiker. Men jag kan ändå inte sluta tänka att det är så jäkla fel väg att gå. Problemet med “politik” idag är ju att allt handlar om individer. Politiker fälls för att de inte betalat tv-avgift. Att timbro fick inflytande i regeringen va det ingen som pratade om. Som exempel. Finns lixom ingen strukturell diskussion whatsoever.

Har en massa vänner som antingen är SD-sympatisörer eller tycker “de tar upp viktiga saker” och det slår mig alltid att de aldrig pratar “strukturellt” om politik. Det är jätteintressant att prata om politikers “hyckleri” som å ena sidan tjänar jättemycket pengar men å andra sidan ska bry sig om fattiga. Dvs helt meningslösa frågor. Däremot så vet man inte ett piss om arbetsmarknadspolitik, även fast folk är arbetslösa vet de knappt hur arbetsförmedlingen fungerar. Och det jag börjat fundera på är att om det inte är negativt att i denna gegga som är det “offentliga samtalet” göra sånna här grejer. Istället för att prata om strukturella problem så letar man fram de mest idiotiska politikerna och de mest idiotiska bland människor. Blir något av ett spektakel av det också, då man naturligtvis ska hitta den största idioten. Så som förintelseförnekaren i centern. Istället för att man diskuterar den gemene SD-röstaren så letar man reda på de som är idiotiska nog att säga att de önskar livet ur folk.

Det allmänna samtalet är idiotisk och dum, att då hänfalla till den dumheten men med ett annat budskap har jag börjat tvivla om det är rätt väg att gå. Dvs att men istället för som Politiskt Inkorrekt sätta namn och bild på invandrare som begår brott, så sätter man dem på politiker och som i detta fall, idioter som önskar livet ur folk. Man fiskar i samma dumhetens vatten på något sätt.

Hm, vet inte om min poäng gick fram. Har som sagt inte formulerat mina funderingar för mig själv ens.

#27 rasmus on 26 October 2010 at 3:05 pm

Individualisering: Jag tror att jag förstår din poäng. Nu har jag visserligen aldrig varit i närheten av att lägga ut folks hemadresser här (vilket du påstår) men någon gång ibland kommer det mycket riktigt inlägg som kan uppfattas att personer “hängs ut”. Så hade de aldrig uppfattats om personerna hade varit t.ex. ledande politiker, för med dessa anses det helt naturligt att allt de säger granskas. Men det är inte så enkelt som att några få är “offentliga personer” medan resten inte är det, utan gränsen är flytande. Att jag citerar Annyca Löwendahl ovan är för att hon driver en blogg där hon skriver om politik. Visst, hon verkar främst skriva om annat och hon stavar som en kratta – men vad spelar det för roll? Detta sagt till dem som ifrågasätter det etiska i att “hänga ut” folk.
Din poäng uppfattar jag dock som en annan och viktigare. Riskerar det att leda till att ytterligare underblåsa den personfixering som även jag anser vara ett otyg? Ja, absolut. Men jag försöker hitta sätt att förhålla sig till detta pragmatiskt. Först och främst tycker jag det är viktigt att inget inlägg här ska ses som ett mål i sig eller som en färdig “poäng”, utan allt är potentiellt ett led i en längre analys som rör sig från det konkreta till det abstrakta och tvärtom. Ibland kan jag finna en poäng i att lyfta fram individer som har yttrat sig offentligt, men i många fler fall väljer jag aktivt att inte lyfta fram individen – särskilt i sådana fall där många andra ägnar sig åt individfixering.

#28 Skåningen on 26 October 2010 at 3:31 pm

Till alla förnumstiga logiker inkl Rasmus: Hur vet ni att “nästan alla är skåningar”? Jag kan se att någon skrivit “påg”, men mycket mer skånekoppling syns inte. Att påstå att nästan alla Facebooknötterna på listan är skåningar utan rejäla belägg ÄR fördomsfullt och dumt. Av de som röstade på SD i riksdagsvalet var 78,2% INTE skåningar. Fyra av fem alltså, för de som vill ha hjälp med logiken.

Det är intressant men skrämmande att se att människan så väldigt gärna vill klumpa ihop folk och generalisera. Även de som väl antagligen tycker det är fel gör så, så fort de inte tänker efterhittar en grupp som inte är lika politiskt känslig att ge sig på. Man hade kanske förväntat sig lite mer ändå. Men att erkänna sina misstag sitter väl om möjligt ännu längre in. Som sagts tidigare, tänk efter lite!

#29 rasmus on 26 October 2010 at 4:41 pm

Skåningen: Det rör sig om en handfull personer på Facebook. Flera av dem uppger bostadsort. Andra av dem går snabbt att ta reda på var de bor via ratsit.se. Detta är belägget till påståendet att nästan alla är skåningar, vilket inte är detsamma som att nästan alla rasister, SD-röstare eller Lasermannen2-sympatisörer är skåningar (vilket inte stämmer och jag heller inte påstått).

#30 Individualisering on 26 October 2010 at 7:16 pm

Hej. Borde ju inte ta denna diskussion här på din blogg egentligen, just för att det är få exempel där du har diskuterat enskilda personer. Men det är kanske därför jag började skriva mina funderingar här, just för att bloggen i övrigt lyfter sig från individnivå.

Hur som så kanske du har rätt i att man vinner på att vara pragmatisk. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att vara skeptisk. Just nu på min facebook så länkas det här inlägget av flera olika personer. Däremot så har ingen länkat till det inlägg du skrev om intellektuella och SD, ett inlägg som var hundra gånger mer intressantare än detta. Tycker det är ett stort problem.

#31 rasmus on 26 October 2010 at 7:35 pm

Individualisering: Via (ovan nämnda) Open Facebook Search har jag noterat ungefär lika många som länkade till inlägget om SD och de intellektuella. Däremot är det intressant att se vilka inlägg som får folk att klicka på Flattr-knappen. De mest flattrade inläggen, utan större konkurrens, är de som kan anses “hänga ut” personer: detta, detta, detta. Jag är inte helt bekväm med den saken, men låter mig å andra sidan inte påverkas av det.

#32 Kalle on 26 October 2010 at 9:19 pm

Men jag förstår ärligt talat inte poängen med att länka till Annycas blogg, eller uppehålla sig vid henne alls — det är som att skratta åt någon med Downs syndrom. Å andra sidan vet jag inte riktigt var gränsen ska dras heller — Jimmy R Andersson känns mera som en legitim måltavla. Å tredje sidan finns det knappast en bättre illustration till SD-sympatisörers brist på tankevärld än Annycas blogg. Å fjärde sidan bidrar väl den här kommentaren nu till det hela.

Men jag hade i alla händelser föredragit ett inlägg som kommenterar fenomenet i sig, hur det är en repris på 90-tals-tröjorna med budskap i samma stil (en ljuspunkt i tillvaron etc.) och dess eventuella geografiska koncentration etc. eller whatever D&G etc. Ditt person_fokus_ kan ibland kännas rent, tja, mobbaraktigt (litet som hos Lisa M ibland). Det är ju inte direkt en jämlik strid.
Det är väl bättre att visa på sin överlägsenhet (och ja, jag tror att det är rätt viktigt för dig, och det är inget fel med det) utan att blanda in uppenbart svagsinta människor. Well.

#33 Kalle on 26 October 2010 at 9:21 pm

Helt enkelt: Litet höjd vore bättre, att gotta sig åt sepen på fejan känns bara ovärdigt den här bloggen.

#34 Emma on 27 October 2010 at 12:48 am

Av diskussionen på denna tråd framkommer med all tydlighet att deltagarna besitter väsentlig information om en seriemördare som man kallar för Lasermannen 2. Har någon av er anmält sina iakttagelser till Malmöpolisen? Det är ju många som svävar i fara? Eller vill ni diskutera SD-sympatisörer för det är mer tacksamt, ett lovligt byte m a o? Hur vet ni att GM är ute efter att begå mord? Kanske mordförsök till att börja med? På så många försök har ändå ingen mördats? Brottsrubricering är inte helt oviktigt, som jag ser det. Så varifrån kommer begreppet “seriemördare”?
Så fientligt inställda till alla som bor i Skåne som ni är, får man gissa att INGEN av er bor där, så var hämtar ni all den information ni lägger fram? Skottlossningar hör till vardag i Malmö, mestadels handlar det om uppgörelser mellan kriminella gäng, har aldrig hört att någon från SD var inblandad, så vad grundar ni era slutsatser på? På ert hat mot oss som bor i Malmö/Skåne?

Om mig: har aldrig haft ett konto på FB och kommer definitivt inte att göra det framgent =)

#35 rasmus on 27 October 2010 at 7:24 am

Emma: Inlägget inleds med att understryka att “Lasermannen 2” bara är en hypotes. Därefter går det vidare till att konstatera att en massa människor köper den hypotesen OCH stödjer den hypotetiska seriemördaren. Det är om dessa människor som fenomen, inte om den/de skyldiga till skjutningarna som inlägget handlar. Alltså är det helt irrelevant om det visar sig att några av skjutningarna skulle vara en uppgörelse mellan gäng.
Det handlar heller inte om SD, mer än att de som själva uttalar att de stödjer “Lasermannen 2” i vissa fall även uttalar sitt stöd till SD. Att det skulle handla om skånefientlighet i inlägget är rent nys (även om någon riktigt usel kommentator verkar hysa fördomar mot skåningar).

#36 När man skjuter människor, 2 « PeoWagstrom's Weblog on 27 October 2010 at 5:15 pm

[…] Copyriot har studerat lite hur människor reagerar på lasermannen version 2 och det är bara att konstatera […]

#37 KH on 27 October 2010 at 11:09 pm

Jag vet en utvecklingsstörd person som också är nazist. Frågan är om jag ska göra en poäng av det eller inte.

#38 Granne on 28 October 2010 at 1:22 am

Fy fan vilket smaklös text du skrivit. Skam, som Morrissey hade sagt.

#39 rasmus on 28 October 2010 at 7:53 am

KH: Personerna ovan är knappast utvecklingsstörda. Åtminstone inte merparten av dem. Att säga så är ett von oben-sätt att vifta bort en reellt existerande opinion.

Granne: Så länge du inte förklarar vad som enligt dig gör den smaklös – mer smaklös än de citerade uppmaningarna till mord? – så blir det svårt att säga något.

#40 Veckans länkar – October 28, 2010 | bergin.se on 28 October 2010 at 10:01 pm

[…] – Lasermännens riksförbundOctober 25, […]

#41 Emma on 29 October 2010 at 6:27 am

Rasmus, du gottar dig i det du anser vara Sveriges folkdjup utan att veta vad du pratar om. Motbjudande. Du generaliserar och skäms inte för det. I din föreställningsvärld är tydligen allt tillåtet, men vem är du, du som så villigt dömer alla och idiotförklarar 340 000 människor som gjort ett annat val än dig? Vad har du för utbildningsnivå? Politisk hemvist? Vad är dina moraliska värderingar? Äger du något fordon än barnvagn? Jaja, låt mig generalisera lite och njut av upplevelsen. Du skriver vällustigt om Lasermännens riksförbund, hur trovärdig är du? För det första varför männens? Är det naturligt för dig att kvinnor är handlingsförlamade medan män är handlingskraftiga? Kan du för en stund börja tänka i andra banor, t ex föreställa dig att en tjej blivit våldtagen av en liga, aldrig vågat anmäla för att inte riskera förföljelse från förövarna och med tiden samlat sig och blivit förövare själv? Eller är detta otänkbart, enligt dig? Det skulle förklara varför de flesta av skotten inte träffar någon för skytten siktar dåligt p g a sitt oerfarna sätt eller helt enkelt därför att syftet är att visa på vilken skräck och smärta hon bär inom sig? Men du är fast i ditt stereotypa tänkande och måste spy galla över de som har drag du ogillar och därför måste du tvångsmässigt kartlägga människor och hänga ut dem. Nu lierar du dig med PeO Wågström, en feg j-l till S-politiker i Eskilstuna som i sin blogg skriver om dig. Är du inte intresserad av hans blogg? Han är så feg att kommentarsfunktion till hans skriverier är avstängd, likaså på hans fru, Ann-Sofie Wågströms blogg. Svider det med kritik? Vem vet, man kan anta mycket. De båda är äkta makar, frun sitter som kommunalråd för S en ansenlig tid och pushar fram sin äkta hälft, först till nämndeman, sen till ledamot till landstingsfullmäktige. Det är i dessa korrupta kretsar söker du likasinnade. Vad som helst, men särskilt hederligt är allt detta inte. Är dessa två Skånehatare som du?

#42 Emma on 29 October 2010 at 6:54 am

Du, ljuva Skåne…

Rasmus, låt mig citera det du författat tidigare, konsultera gärna den ursprungliga texten för att se att citerandet stämmer – ”

“Lasermännens riksförbund”, som vi kan kalla denna skara av sympatisörer, bär på vissa sociologiska kännetecken. Ni kan nog gissa dem, för det är ganska klyschigt. Nästan alla är skåningar.” Detta är ett utdrag, resten är inte mycket bättre – “Så kort är steget från att klaga på att man blir kallad rasist, till att hylla seriemördares rasistiska motiv.” Nå, vad sägs om dessa två publicistiska pärlor? Det avslöjar mer än tillräckligt om vad du har för människosyn, och sällan får man läsa något så vidrigt. Nu tror jag att du haft möjlighet att återhämta dig och kan ge mig förklaringen till det jag hämtat ur ditt skriveri – är du verkligen inte Skåne-fientlig? Är du inte SD-fientlig? Är du inte människofientlig då du anklagar människor som förmodligen röstat på annat parti eller blankt eller inte röstat alls en enda gång i sitt liv för att vara rasister? Att vara med i ditt djävulska påfynd, s k Lasermännens riksförbund? Om man extrapolerar litet kommer man till att alla som sitter i en raggarbil är helt sonika rasister?

Här vill man nästan tacka dig att du inte nämnde konstruktionen för Skånska förbund för upphittade seriemördares framtida framfart. Hur hänger allt detta ihop i din överhettade hjärna?

#43 rasmus on 29 October 2010 at 7:17 am

Emma: Jag är SD-fientlig, vilket är ett fullt legitimt politiskt ställningstagande.
Jag är däremot inte Skånefientlig, vilket är en fullständigt löjlig anklagelse mot någon som älskar Malmö, är anställd i Lund och har större delen av släkten i Skåne.
Frågan om människofientlighet passar jag på, men jag noterar att du vill bortförklara det faktum att folk som hyllar “Lasermannen” gör det av rasistiska skäl.

#44 Granne on 29 October 2010 at 8:27 pm

Vad tycker du själv, var det lyckat att inleda med rader som “Lasermannen 2”? Metaresonemang som dessa, utan vidare strigent analys, retade upp mig. Facebook-delen förstår jag mig inte på. Vad var syftet med den?

#45 Emma on 30 October 2010 at 7:18 am

“Vi vet ännu inte vem, vad eller vilka som ligger bakom skjutningarna i Malmö.” – så inleder du din fientliga artikel, typiskt och avslöjande! Du vet inget, men längtar efter dina 15 min i rampljuset, härligt, där fick du din beskärda del av allmännas uppmärksamhet, nöjd nu?

Dina ord “För övrigt är större delen av min släkt från Skåne …” säger klart – ingen bägare utan lite smolk i, tyvärr, för mycket smolk faktiskt, men vi överlever, vi är sega djävlar här i Skåne =)
Annat jag la märke till är ditt befängda uttalande att fientlighet är legitimt i vårt samhälle, och jag vill inte uppehälla mig vid det ens. Men du får så gärna fortsätta tugga på ditt SD-hat, få bara inte sura uppstöttningar på slutet. F ö – är du själsfrende med han från Expo? Ni tänker och talar så lika och är betuttade i att hänga ut folk? Skäms då, för man ska gilla OLIKA!

Vale!

#46 KH on 30 October 2010 at 1:50 pm

Rasmus: Jag var kanske otydlig. Jag menade inte att personerna ovan var utvecklingsstörda. Jag tror också att det finns en reellt existerande opinion som låter i princip likadant som de här människorna – men! – den problematik som det innebär att hänga ut en eller flera individer ur en sådan opinion har illustrerats väl i kommentarsfältet.

#47 Det är rasisterna det är fel på, tänk på det on 11 November 2010 at 5:53 pm

[…] liknande tweets och facebookstatusar – men det blev hon som fick bära hundhuvudet. Sociala medier-rasismen blev sedan en av de största eftervalsdebatterna även […]

#48 Linda on 12 November 2010 at 4:53 pm

Hej hej. Tack så mycket för att du skriver om mej utan att fråga om lov… Det som ändå är possitivt är ju faktiskt att du nu har förit vidare ett budskap, som du ändå inte ens själv tycker om. Du kopierade faktiskt texten. Så som jag bad om.
Är du någon slags professor eller nått? kanske Leif GW person eller nått. Annars ska du nog inte dra dina egna slutsateser om vad det är för folk som röstar på SD..
Det kanske finns en anledning till varför vissa röstar på sverigedemokraterna. Kanske för att det inte finns ett bättre alternativ. Alla är inte rasister bara för det.
Folk jag känner som röstade på Sverigedemokraterna inte för att de är rasister. Men för att Sverige tar in för mycket invadrare och sen kan vårt land inte ta hand om dem. För vi saknar resurser. Det slutar bara med att flera “utlänningar” sitter i en dålig, trång liten 1:A någon stans. Lär sig ingen svenska eller Får nått jobb. för vi vet ju hur jobb marknaden ser ut nu. Utan de tror att de kan komma till sverige och ha det bra. Men slutar i Misär. VI MÅSTE KUNNA TA HAND OM DOM! och vi kan inte det

Dessutom så var vårt kära grannland Danmark inann styrt av socialdemokrater. Men de har nu bytt till Danske folkpartiet. vilket motsvarar Sverigedemokraterna. Jag anatar att ni som inte fattar inte är från skåne och har vatt i malmö, sett rosengård… och läst om Ramelsväg- Inte ens polis, barndkår och ambulans vågar åka dit. För om det brinner och brandkår kommer så kastar invånarna i rosengård stenar på brandkåren. För det ä’r ju så man beter sig i Muslim länder!!!!!!!!

#49 Kamraten on 12 November 2010 at 5:09 pm

Hej Linda,

För att vara någon som är så mån om att “utlänningarna” lär sig svenska så måste jag säga att du har väldigt bristfällig svenska själv.

Ha det bra!

/En utlänning från ett av många “Muslim länder!!!!!!!!”

#50 :P on 12 November 2010 at 5:49 pm

Förlåt. MEN I MIN VÄRLD ÄR MAN EN RASIST OM MAN HYLLAR NÅGON SOM SKJUTER MÖRKHYADE. Punkt.

#51 Daniel on 12 November 2010 at 6:53 pm

“Dessutom så var vårt kära grannland Danmark inann styrt av socialdemokrater. Men de har nu bytt till Danske folkpartiet.”

DF styr inte Danmark. DF är ett stödparti till regeringen.

“För om det brinner och brandkår kommer så kastar invånarna i rosengård stenar på brandkåren. För det ä’r ju så man beter sig i Muslim länder!!!!!!!!”

Du verkar ha bra koll på omvärlden, både Danmark och “Muslim länder”.

#52 mlowdi on 12 November 2010 at 7:53 pm

Efter allt det som skrivits här och på Intensifier om troll har jag slutat se skillnad på idiotiska kommentarer och skickligt trollande. Intressant — ökad kunskap leder till svårigheter att differentiera. Men kanske är det bara så att jag hellre tror på lulz än att internets är såpass fyllt med idioter.
Dessutom noterar jag att i princip inga kritiker (åt något håll; utom själva blogginlägget då) har gett sig på att försöka diskutera själva den saken att det är många som uppenbarligen tycker att det är en bra grej att människor skjuts. Får väl erkänna att det känns en smula beklämmande.

Nåväl, jag vill föreslå att det kan bero på det som Marcin de Kaminski skrev på Aftonbladet om Flashback: “[där] kan man exempelvis uttrycka nästan alla åsikter, förutom sådant som anses vara politiskt korrekt. […] Ribban är nästan in absurdum hög.” På liknande vis kan jag ana att det har gått till här: den kittlande känslan av att utmana normen, ställa sig på kanten och säga någonting obekvämt och smaklöst. Men någonting sådant vill jag påstå (i egenskap av fil. mag. i retorik, för er som oundvikligen annars skulle undra) aldrig görs utan att det på något vis är i samklang med skribentens egentliga värderingar. Inte på så sätt att en undermedveten eller förträngd våldsdrift mot invandrare visar sig, men däremot en mer subtil gräns mellan vi och Andra — på många sätt lik den som Anonymous tenderar att dra mellan sig själva och vanligt folk. Det är samma slags skämt som jag kan dra om mina nasseknackande AFA-polare från förr; skämt om våld vars verklighet jag aldrig kommer behöva uppleva för det drabbar alltid Andra.
Jag skulle nästan vilja dra det till att skämtandet är ett sätt att hantera en samhällskapad rädsla inför sina egna sympatier för någonting som inte borde vara okej. Ett sätt att försätta känslan i omlopp och därmed legitimera den inför sig själv, samtidigt som det kan byggas gemenskaper runt den.

På många sätt tror jag det vore bättre om vi slutade hyckla med det här. Slutade låtsas att vi inte alla i varierande grad accepterar och kanske till och med sympatiserar med våld mot de som inte är som vi. Jag säger inte att människan av naturen är rasist, det räcker med att de bor i en intilliggande förort, eller hejar på ett annat fotbollslag, för att de inte ska vara /vi/. Själva tanken på att allt våld är illegitimt och måste tas avstånd ifrån bygger trots allt på idén om att alla är individer som åtnjuter exakt identiska och symmetriskt reciproka rättigheter — ett sätt att betrakta världen som rimmar förbannat illa med hur den faktiskt ser ut och fungerar.

(Det kan hända att jag bloggar om det här senare… ser lite ut som jag redan gjort det ärligt talat.)

#53 mlowdi on 12 November 2010 at 8:04 pm

För att slippa eventuella missförstånd: jag menar inte att jag vet några specifika situationer i vilket jag personligen anser våld legitimt, och jag har ingen dunklare agenda än att jag vill diskutera människors relationer till varandra (d.v.s. samhälle) utan att förutsätta någonting alls. Om vi förutsätter att någon endaste del av vårt samhälle är “så det ska vara” minskar vi radikalt våra chanser att komma på och testa bättre sätt att leva ihop.

#54 linda on 12 November 2010 at 9:42 pm

till kamraten :
jag har inte dålig svenska. Jag skriver snappt på datan, därför blir det ibland felstavningar. så blir det för alla

#55 linda on 12 November 2010 at 9:46 pm

dessutom rasmus. som ägen denna sidan, du har inte rätt att publicera varken mitt namn eller någon bild på mej .
tänk på det… så hade jag vatt du hade ja tatt bort det typ omedelbart. MItt förnamn får du skriva, men inte mitt efternamn eller var jag bor, för det stämmer inte ens. Eller för den delen publicera min bild

#56 Daniel on 12 November 2010 at 9:50 pm

Hej alla jävla professorer!!!

Alla har fucking rätt till att tycka och tänka som man vill!!! vi lever i demokratio med yttrandefrihet.

Sen er som inte tål humor om lasermannen kan sätta er och kolla på “På spåret” det är väll den humorn som passar er!

Sen om man bor i malmö och ständigt upplever väld, hot och trakaserier, olycklitvis från “invandrare” så förstår jag att man är trött på dem!

Har upplevt detta miljontals gånger så kom fan inte och säg något att det är inte allt är så!! Fucking upplevt de själv och känner många så som.

Fuck you och skaffa ett jävla liv istället för att klanka ner på folk som upplevt, och sluta SKYLLA på offren istället för dem SKYLDIGA

FUCK YOU

#57 linda on 12 November 2010 at 10:00 pm

får jag fråga rasmus en sak… Varför går du själv omkring med en ganska lik hitler mustach?

#58 ptrk on 13 November 2010 at 1:40 am

Linda = troll?

Uppvisar många troll-egenskaper…

#59 Kalle on 13 November 2010 at 9:13 am

Daniel & Linda: Tack för att ni ytterligare klargör bilden av Sd-sympatisörer som en hop aggressivt efterblivna, rasistiska, okunniga, särskrivande, felstavande förlorare.

Jag antar att det var ert syfte?

#60 petter on 13 November 2010 at 10:45 am

LOL

#61 Annyca on 17 November 2010 at 4:54 pm

Vem ger dig rätten att använda mitt namn samt kopiera från min blogg?

#62 Fidde on 18 November 2010 at 4:36 am

Att hänga ut människor och anklaga en för falska saker utan att ha fakta på bordet kan anmälas för förtal, och jag kan se väldigt många medbrottslingar i dena tråden.
Vad jag upptattar så ska det vara ett skämt, ingen hyllning, alla fattar väl att det är sjukligt att gå omkring och skjuta folk i ryggen.
Alla människor har olika typer av humor för dom som inte visste det.
Och en “tumme upp” behöver inte vara en hyllning, kan ju istället vara en “emotion” för att man tyckte det lät roligt.
Alla människor har någon form av “sjuk humor”, alla har det, och jag är även bombsäker på att denna som skrivit dessa anklagelser mot Linda och Annyca också har någon typ av “Sjuk humor” kanske även lite “Råare humor”.
Kanske det är in idé att tänka två gånger innan man tillhandlar en idioti som det här och hänga ut människor och fritt anklaga dom vilket enligt svensk lag är OLAGLIGT.

För er fiskmåsar som inte är kapabla till att se hur vårt samhälle ser ut och den missär vi är på väg in i och inte förstår SD:s politik och ideologi kanske borde plugga in det istället för att vara helt uppslukad och hjärntvättad av vänsterpolitiken.
Då ber jag er att sätta er in i en SD politerks tänkande och dennes sittuation och tänka “varför tänkter dom som dom gör?”.
Gå till fönstret och titta ut.
Lågkunjukturen är över, men det är fortfarande något som inte stämmer?
Det finns ju fortfarande inga jobb!
Sverige är ett mycket litet land, ett av världens minsta länder.
Sverige är på toppen av listan över mottagande av invandrare.
Över 102 000 invandrare (6% är flyktingar) kommer till Sverige varje år som får uppehålls tillstånd, siffrorna kommer från migrationsverkets hemsida statistik från år 2009.
Ett stort problem är att Sverige kan inte ta hand om så många invandrare, det är väldigt hemskt om dessa människor som får leva i missär.
Sverige är ett land som vill hjälpa, men att ta emot för många som vi inte kan ta hand om kan jag inte kalla för att hjälpa, och det är inte rättvist mot dessa människor.
Var ligger demokratin i det?
Och det behöver man inte vara rasist för att säga, till och med invandrare står och säger detta, och att dom till och med även sagt det i TV.

En sista fråga: Kallar ni det för “Demokrati” när man hjärntvättar människor genom att anglaga partier och svartmåla dom med ideologier som tagits bort för 20 år sedan?
Ni ser hur Moderaterna har förnyats till ett fungerande arbetsparti som styr sverige exemplariskt t.ex.
Även Socialdemokraterna vill förnyas.
Och varför skulle inte SD kunna förnyas?

Tack för mig!

#63 Ida P on 18 November 2010 at 8:59 am

Nu har rättshaveristerna från SD dykt upp och försöker få det till att detta skulle vara en fråga om att gilla SD eller inte. Men LÄS FÖR FAN – detta handlar inte om partipolitik utan om att vissa människor har hyllat mord på rasistiska motiv.
Det som Linda Parkstedt skrev snuddar på uppvigling, som är ett brott. Att citera från andras bloggar är däremot inget brott. Såvitt jag kan se har heller inga nya anklagelser riktats mot någon i den här bloggposten. Den återger ju bara informationen från skärmdumparna som någon redan postat i en Facebook-grupp, plus citat från en blogg. Rasister som inte kan skriva på läsbar svenska tillför onekligen en komisk kvalitet.

#64 Fidde on 18 November 2010 at 4:22 pm

Ida P kanske ska läsa igenom det jag tidigare skrev en gång till.

Politik och och propaganda kommer upp hela tiden över allt, som jag sett så kallar ni lasermanen för “SD-mannen” vilket jag kan tolka i en hyllning till kommunisterna som inte vill något annat än att skada andra, leva på andra och skiter i “rätt och fel”.

Vad är det som gör att han ska vara en Sverigedemokrat överhuvudtaget i första hand?
Det är ingen som vet om han är en vänsterxtremist.

Det är för många som tror på konspirationsteorier, och det är mycket synd att så många människor saknar förmåga för verklighetsuppfattning, och det är ett stort handikapp.

Mitt tidigare inlägg visar att jag har fakta på bordet innan jag snackar.

Jag kan se att denna bloggen har många läsare som saknar sinne för humor och och kan ge frågot om personen här ligger efter i utväckingen, ett klart täcken i mina ögon.
Det är många som saknar en god “Allmänbildning” och förståelse för att vi lever i en ny tid där saker och ting inte är lika tabu längre som det tidigare varit.

De anklagelser jag ser i denna trån är uthängning av människor som anklagas för att hylla människor att skada andra.
Vad jag ser så är det en skämtartikel som går runt på internet, ingen hyllning.

Tycker ni att artikeln är rasistisk så kan ni klaga på andra skämtförfattare som bland annat skriver “Bellman-skämt” som i så fall menar på i ert tänkande ska vara rasist för att han ser ner på allt utanför sverige och gör narr utav dem att de inte är värda något för att de inte är svenska.

Jag ser allvarligare på det som sk “Laserturken” säger som är ett direkt hot till alla svenskar.
Som han säger att han ska döda ALLA som har samma efternamn som lasermanen.
På så sätt kan man tolka det som att han är rasist mot etniska svenskar som vill utrota dom.
Och ingen reagerar på det och ser allvaret med det, men ni hänger upp er på en skämt artikel.
Hade det varit tvärt om att det var en invandrare som gick runt och sköt folk i ryggen, och sen skulle en svensk person säga att alla som heter lika dant som honom ska dö, föreställ er om han skulle heta Mohammed eller något vanligt arabiskt namn.
Kan ni tänka er vilken uppståendse det hade blivit i media och över allt på grund ut av det för att det skulle vara “hets mot folkgrupp”.
Men ingen som tycker att “Laserturken” utgör “hets mot folkgrupp”, märkligt..

Jag tycker att många som hängt upp sig på denna skämtartikel ska vakna och komma tillbaka till verkligheten.
Förstå att det finns olika typer at skämt, ni är bara patetiska motbjudande som hänger upp er på det.

#65 Annyca on 18 November 2010 at 6:15 pm

Jag har polisanmält ägaren till denna sidan. Publicera mitt namn, ålder och ort, utan mitt godkännande är olagligt.
Tänk på!!!
Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.

#66 rasmus on 19 November 2010 at 10:17 am

Annyca: Vad bra. Då får du snart (eller mindre snart) hem ett brev med formuleringen “brott kan ej styrkas”.
Sista meningen som du citerar (utan att det är ett citat) kommer från “Etiska regler för press, TV och radio“. Det är en överenskommelse inom branschen med karaktär av allmänna riktlinjer. Det är ingen lag och gäller hur som helst inte en blogg som denna.
Du tänker måhända på Personuppgiftslagen (PUL), men där finns inget generellt förbud mot nämnande av namn i löpande text. Sedan 2007 är lagen mycket tydligt formulerad på den punkten.

För övrigt vill jag påminna om att det var du, Annyca Löwendahl, som valde att publicera dig offentligt med namn på Facebook. Det är möjligt att ändra inställningarna så att vad man skriver döljs, men du valde att låta vara det öppet. Till råga på allt valde du att ge tummen upp åt ett visst statusmeddelande av Linda Parkstedt, som innebar en hyllning till rasistiska mord och uppmuntring till fortsatta mord. Det kan däremot mycket väl vara olagligt, även om jag inte skulle få för mig att polisanmäla.
Slutligen: Det var inte jag som lade upp Facebook-albumet “Facebookare för den s.k. SD-mannen” och inlägget jag skrev handlade inte om SD. Sådana kopplingar gjordes dock av flera SD-sympatisörer i kommentarerna.

#67 Daniel on 19 November 2010 at 10:25 am

“Jag har polisanmält ägaren till denna sidan. Publicera mitt namn, ålder och ort, utan mitt godkännande är olagligt.”

Jag utgår från att du redan anmält Politiskt Inkorrekt för länge sedan om detta upprör dig så. Eller?

#68 Fidde on 19 November 2010 at 1:17 pm

Jag blir mycket chockerad utav att läsa dina anklagenser Rasmus.

Rasmus, varför tar du inte och surfar tillbaka till 80-talet?
Vi lever på 2010-talet och vill gärna fortsätta framåt i utväcklingen ostört av typer som dig.

Om du lider utav Aspergers Syndrom så har vi hänsyn till det. Har du inte gjort någon test för det så kanske det är lämpligt att du gör det så du får din hjälp du förtjänar.

#69 Gröngöling » Jag vill ha min hjälp jag förtjänar on 19 November 2010 at 4:38 pm

[…] har läst hela blogginlägget om Lasermännens riksförbund och kommentarerna till densamma idag och jag har ömsom skrattat, ömsom skakat på […]

#70 Annyca on 19 November 2010 at 4:53 pm

Har en helt låst sida på facebook, då jag väljer mina vänner själv. Så även där har du fel.
Så via min sida har du inte plockat denna information. Sen är jag inte med i något facebook album för SD!!!
Så där är du fel på det.
Publicera ett namn på en människa som man inte vet vem det är samt skriva att jag för en politisk blogg, är idioti. För min blogg handlar knappast om politik.
Tycker du verkar vara en mycket ensam och bitter människa faktiskt, så gör påhopp på människor du inte ens mött.
och klart man tar illa upp över att ens namn (då man inte bär ett svensson namn) kommer upp i en blogg som jag inte ens visste fanns. Men vet mina rättigheter, och du vet dina.

#71 rasmus on 19 November 2010 at 5:16 pm

Annyca: Jag tycker du verkar vara en oerhört hatisk människa som hyllar mord.
Ingen har påstått att du är med i någon “facebook album för SD”, bara att du syns här där du ger tummen upp åt att uppmuntra mördare att mörda fler människor av utländsk härkomst. Snacka om påhopp på människor man aldrig mött.

#72 Annyca on 19 November 2010 at 5:35 pm

Rasmus.
Hatisk har jag aldrig blivet anklagade för att vara, snarare tvärtom.
Sen tummen upp kan tolkas som man vill. Ser å andra sidan det som ironiskt.
Denna diskutionen kan hålla på i evighet, då vi ser det mesta på olika vis.
Som sagt. du vet dina rättigheter jag vet mina. Sen är det faktiskt ganska vågat att namnge någon på detta viset då du absolut inte har en aning om vem jag är.
Men men tragiskt med vuxna människor som gör så här. För hur vi än vänder o vrider på allt, tycker vi tydligen mycket olika. O full respekt till det, då det är de som gör oss unika.!!

#73 Fidde on 19 November 2010 at 10:11 pm

Rasmus är patetisk.
Varför går du inte och hänger upp dig på värre saker, som t.ex. PEDOFILER, men antar att du är en kommunist i och med du hänger upp dig på ett skämt mellan vänner, och som kommunist utgör du ett stort hot mot rikets och världens demokrati.

Jag tolkar Rasmus som en kommunist och då utgör en fara för samhället och demokratin vi lever i.
Då är du en fara för våra barn och gamla som inte kan gå trygga i vårat samhälle.
Då uppmundrar du till att människor ska skattefuska och leva på bidrag med inkorrekta tillfuskade läkarintyg.
Då du uppmunrar folk till att skada andra.
Då du uppmuntrar att det är okej att ta av andra.
Då du uppmuntrar till att det inte finns några mänskliga rättigheter.
Då du uppmuntrar till krig och våld.
Då du är för diktatur.

Det är lite av vad komminism står för.
Jag tolkar dig så.

Ta och flytta till Kina, för här i Sverige och Europa är du aldrig mer välkommen som kommunist.

Ditt beteénde av att snabbt hänga ut och anklaga människor att för att hylla till mord när det i fakta igentligen är ett intärnt skämt, är ett täcken att du tolkas som en kommunist.

#74 rasmus on 19 November 2010 at 10:51 pm

:D

#75 Sol on 20 November 2010 at 3:55 am

Javisst, att kritisera hyllandet av en mördare, oavsett om detta hyllande är “skämtsamt” eller ej, är verkligen detsamma som att uppmuntra till att det inte finns några mänskliga rättigheter. Absolut.

#76 Isak Gerson on 20 November 2010 at 8:35 am

Jag som tyckte att inlägget var intressant, men det var ju inte i närheten av lika intressant som kommentarsfältet. Priceless!

#77 Komministen on 21 November 2010 at 12:20 pm

HAHAHA!

Man blir ju så himla förbannad över de här människor som inte respekterar privatsfären, bryter de pressetiska lagar, som inte tar hand om människor som hyllar mord på invandrare (wtf), och gör kopplingar mellan detta och deras föraktande blogginlägg,

#78 Kalle on 24 November 2010 at 12:03 am

“Fidde”:s senaste kommentar är bland det roligaste jag läst någonsin.

#79 Abzug | Intensifier on 27 November 2010 at 5:00 pm

[…] slags expressivitet för det fascistoida begäret, som till och med skapar singularitetspunkter av “lasermännens riksförbund”. Hyllningar av den andres […]

#80 Isak Gerson on 30 November 2010 at 5:34 pm

Annyca: “Men men vissa sorters människor födds som strutsen- utan HJÄRNA!!” och “Vissa människor födds tydligen helt utan hjärna.” från http://ankatutta.blogspot.com/2010/11/sjukstugan.html och http://ankatutta.blogspot.com/2010/11/forbannad.html

Ja, absolut. Det finns en fascinerande etisk diskussion kring anencefaliska barn och huruvida det är okej att operera ut och använda deras organ innan kroppen dör av sig självt, samt en spännande metamedicinsk diskussion om dödens vara, då spädbarnet från födseln är hjärndött. Mer information om anencefali finns här http://sv.wikipedia.org/wiki/Anencefali

Jag undrar också om du har någon källa på att strutsen föds utan hjärna. De källor jag hittar säger att strutsen har en hjärna, men liten (40 gram). Jag har svårt att tänka mig att strutskroppen skulle bilda en hjärna efter födseln, och ändå överleva. Men jag är öppen för diskussion med källor.

Det var inte anacefali jag ville diskutera, Annyca, utan din diskussion om citaträtten. Du skriver såhär:
“Klart man får citera gör alla oftast. Men citera e att man skriver det som står inte kopierar.” och menar att Rasmus citat av din öppna blogg (som alla med relativt ospärrad internetuppkoppling kommer åt) är olaglig. Vad menar du skiljer Rasmus citat mot citat som tillåts i citaträtten? Anser du att Rasmus har brutit mot upphovsrätten genom att ha citerat på ett sätt som bryter mot citaträttsundantaget eller har Rasmus brutit mot någon annan lag (Som personuppgiftslagen) i det specifika fallet? Jag talar alltså bara om citeringen, inte om hans kopierande av dina personuppgifter. Anser du kanske att ditt blogginlägg aldrig offentliggjordes? Ska bli intressant att få praxis på det här, så jag hoppas att fallet går till domstol.

#81 xcasex on 30 November 2010 at 5:35 pm

fucking, jävla, priceless!!!

#82 Isak Gerson on 30 November 2010 at 5:56 pm

Annyca: Jag ställer mig också frågande till att du citerar hemsidan http://www.po.se/ och deras pressetiska regler i kommentar nummer 65, när citaträtten vanligtvis gäller de citat där upphovsmannens namn tydligt anges. Du har inte ens angett att det är ett citat, inte ens hintat om det (förutom det förvånande bytet i litterär stil). Är inte det ett upphovsrättsbrott i sig? Rasmus har ändå både visat att det är ett citat, angett namn på upphovsman (du) och angett källa.

#83 xcasex on 30 November 2010 at 6:41 pm

personligen så anser jag att har man inte ätit “injera” med random gegga på har man inte rösträtt ;)

#84 Linda on 10 February 2011 at 3:25 pm

Detta har helt gått till överstyr. Om man i dagens samhälle inte längre kan dra ett skämt. Hur ska man då kunna lätta upp en tråkig dag? Skulle man inte kunna få dra norge skämt längre eller blondin skämt heller?
Tänk så många blondin skämt det finns! skulle alla blondiner bli upprörda då och gå och sura. NÄ, det gör de inte.
Man gör ett skämt för att lätta upp tillvaron. Man gör ett skämt för att vända något negativt till något possitivt. så har vi gjort i urminnes tider.
Vi skulle inte kunna dra “Alla barnen” skämt heller.
“alla barnen åt hamburgare,
förutom Conny för det var hans ponny”
Då skulle alla Som heter Conny och ha en ponny nu vara arg. Och det tror jag inte.

Lasse lasse liten rulla sej i skiten, Tyvärr inget mer.

Varför sålde norrmannen bilen? För att kunna ha råd till bensin. No more!

Brunetten: Ring 112, jag tror han är död!
Blondinen: Men jag har inga pengar på mobilen!
tyvärr, dessa dagar är över nu. när det sitter surputtor som Rasmus i Sverige som en liten Bitterfitta och måste dra slutsatser om allt och alla, på ett negativt sätt.

TYVÄRR SVERIGE! no more jokes!

Kommentera