Tetrishus

Kulturkampanjen offentliggjorde i lördags, genom en utställning på festivalen Dåren, ritningarna för sitt stundande kulturhus. Det kallas informellt för Cyklopen 2 eftersom det är en direkt uppföljande till Cyklopen som byggdes 2007 och under 2008 blev en viktig plats för stadens oberoende kulturliv, bara för att brännas ned samma höst.
Även det nya huset kommer att ligga i trakterna kring Högdalstopparna i södra Stockholm, på en tomt som föreslagits av stadens exploateringskontor. Denna bygger bygger dock Kulturkampanjen inte i trä, utan i brandtålig och transparent polykarbonat-plast. Fasadens färgläggning är inspirerad av tetris.

Arkitekt för huset är Victor Marx. Bottenplanens yta kommer att vara omkring 200 kvadratmeter och delas upp i en yttre halvtempererad avdelning och en inre box som är uppvärmd. Huruvida det kommer att finnas rinnande vatten (vilket inte fanns på Cyklopen) är oklart. Bygget ska inledas kommande vår. Vi på Hemliga Trädgården ser fram mot många bra utbyten mellan de nya oberoende kulturhusen i Stockholms södra förorter.
Läs mer om planerna och se fler ritningar hos Kulturkampanjen.

29 kommentarer ↓

#1 Dennis on 6 September 2010 at 11:20 am

Apropå Tetrishus så har Erik Johansson gjort den här. Och Mothugg-Johan tipsade om en byggnad i Köln.

#2 Elof, Kulturkampanjen on 6 September 2010 at 12:00 pm

Det kommer att finnas såväl vatten som el i det nya huset. Två ganska elementära ting som saknades i Cyklopen.

Det hela är dock inte klart än då vi väntar på svar på vår bygglovsansökan. Går den igenom kan vi se fram emot spännande sammarbeten mellan de båda kulturhusen.

#3 Mikael "MMN-o" Nordfeldth on 6 September 2010 at 1:10 pm

Hur kan det vara så mycket Tetris i görningen på sistone? Jag förstår ej!

Men detta var värt i alla fall. Ännu värdare om man även hade kunnat _spela_ Tetris på fasaden.

#4 rasmus on 6 September 2010 at 1:21 pm

MMN-o: Eftersom fasaden är transparent borde det på sikt inte vara omöjligt att medelst någon form av lampor/dioder möjliggöra tetrisspelande på fasaden.

#5 Mats on 6 September 2010 at 2:30 pm

Jag bygger snart ett stort hus i skogen för den som vill vara där och bedriva lite hacktivism!

#6 Brytburken on 6 September 2010 at 8:33 pm

*plockar hakan från golvet*

Tetris ligger verkligen i luften på nåt sätt… har spelat det på väg till jobbet mycket det senaste… Peace out till världens bästa spel…

Kommentera