Säg hej till justitieministerns son

Justitieminister Beatrice Ask har en 28-årig son som heter Victor Wennerholm. Även han är aktiv moderatpolitiker (ersättare i Stockholms fastighetsnämnd samt kandidat till kommunfullmäktige).
Först och främst är han emellertid en så kallad “pick up-artist” (PUA). En av de otaliga unga män som läst Neil Strauss bok Spelet och blivit frälst på att livets mening handlar om att lära sig förförelsens konst. Här förstådd som konsten att manipulera sig till sex. Vilket för PUA-snubbarna handlar om att knäcka de orubbliga koder som antas styra kvinnors respektive mäns beteende. Victor Wennerholm har utförligt berättat sitt livs historia i lite olika sammanhang.

Numera kallar sig Victor Wennerholm för “attraktionscoach”. Sedan tre år driver han företaget Charismatic Revolution HB, tillsammans med några vänner. Affärsidén baserar sig på helgkurser i hur man raggar upp kvinnor att ha sex med, där seminarium varvas med krogbesök, för vilket vissa osäkra killar gärna betalar 6500 kronor. Den som “bedöms lämplig” bjuds in till en påbyggnadskurs för 8000 kronor. Allt för att lära sig hemligheter som “alfakonceptet“.

Victor Wennerholms har ingen förståelse för dem som ifrågasätter de stereotyper som lärs ut, tvärtom skriver han:

Problemet i den moderna ”könsdebatten” är att vi skapat ett till stor del kastrerat samhälle där det anses grisigt att överhuvudtaget lyfta ämnet om skillnader män och kvinnor emellan.

Syftet med detta inlägg är dock inte alls att diskutera PUA-fenomenet eller de kurser som Charismatic Revolution ger. Nej, nu ska det handla om hur Victor Wennerholm behandlar immateriella rättigheter. Eftersom han är moderat politiker och därtill son till självaste justitieministern blir den saken inte helt ointressant.

Tidigare i somras fick Charismatic Revolution HB en ny webbsida, för vilken Victor Wennerholm själv uppger sig vara ansvarig. Notera sidhuvudet som hela tiden visas:

Som en del av sidhuvudet integrerar Charismatic Revolution logotyperna för 11 stora massmedieföretag: TV4, SvD, SR, NRJ, Expressen, Rix, Aftonbladet, TV5, DN, Mix Megapol och SVT. Om man letar runt lite på sidan upptäcker man att dessa massmedier alla har uppmärksammat företagets verksamhet, vilket jag antar att Victor Wennerholm är himla stolt över. Hur som helst är detta allt annat än uppenbart när man surfar runt på sidan. Logotypernas syfte tycks vara att få det att framstå som att Charismatic Revolution har ett affärsmässigt samarbete med medieföretagen. Jag är inte jurist, men törs ändå säga att detta är ett solklart fall av varumärkesintrång.

När mediebolagens jurister upptäcker sidan så kan Victor Wennerholm räkna med att en hel drös av hotfullt formulerade brev. Där kommer att antydas saftiga skadestånd om inte logotyperna tas bort. Man kan fråga sig om hans mamma har sett hemsidan. Reagerade hon då inte, hon som trots allt är ansvarig minister för att upprätthålla lagar till skydd för varumärken? Fast eftersom den nya sidan bara är ett par månader gammal är det förstås fullt möjligt att hon inte har sett den.

En extra skruv på historien ges av att Victor Wennerholm vid tidigare tillfälle har uttalat sig i pressen såsom aggressiv försvarare av det egna företagets immateriella rättigheter. Det var efter att Eva Dozzi publicerat romanen Pick up, tänkt som en kritik av PUA-kulturen. Den baserade sig delvis på just de kurser som ges av Charismatic Revolution och bokens inledningsord visade sig vara kopierade från Charismatic Revolutions blogg, men förlaget hänvisade förstås till citaträtten. Victor Wennerholm nöjde sig inte med detta, utan uttalade sig i DN:

– Förutom upphovsrätten finns en annan del av juridiken som säger att om hon byggt så stora delar av boken på vår verksamhet, att hon inte hade kunnat skriva den utan oss, så får hon inte göra det utan vårt godkännande, säger en av CR:s ägare Victor Wennerholm.

Vilken denna andra del av juridiken skulle vara är höljt i dunkel. Klart är dock att om den funnes så skulle journalistik i allmänhet vara omöjlig att bedriva. Alla de journalister som i år ger ut böcker om Sverigedemokraterna skulle vara tvungna om att först be om Sverigedemokraternas godkännande, och så vidare. Men kanske förespråkar denna moderatpolitiker, som tillika är justitieministerns son, en sådan lag?
På forumet avhöll sig Victor Wennerholm från de juridiska spekulationerna. I stället gjorde han sig lustig över hur namnen på Eva Dozzis romanfigurer klingade “gay”.

Om du vill se Victor Wennerholm i Stockholms kommunfullmäktige är det bara att stoppa en moderat valsedel i lådan. Helst ska det vara valsedeln för Norrmalm–Östermalm–Gamla Stan, där han återfinns på plats 29, vilket dock är en bra bit under Anton Abele. Om du däremot inte känner dig överförtjust över tanken på snubbar som dessa i politiken, då kan du alltid fundera på att annat parti.

61 kommentarer ↓

#1 manen on 1 September 2010 at 1:32 am

:D

#2 Markussa on 1 September 2010 at 2:18 am

Äkta grävande journalistik på hög nivå! :p moderaterna finns inte på kartan för mig, än mindre efter att ha läst detta. Det är nogot sliskigt och töntigt med unga moderater, särskilt killarna men även vissa tjejer… ehmblondinbellaehm!

#3 Johan on 1 September 2010 at 3:04 am

Ser man ut så där måste man nog lära sig manipulationens makt för att öht få komma nära någon av det motsatta könet.
Pinsamt för mamma ministern det här. Vet någon om hon konfronterats ännu?

#4 Kalle P on 1 September 2010 at 6:48 am

Lyckat. Sehr gelungend.

#5 L on 1 September 2010 at 6:48 am

Varför sparka på någon som redan ligger?

#6 Mikael "MMN-o" Nordfeldth on 1 September 2010 at 7:54 am

Jag tänkte först köra med “man drar inte in barn i kritiken”. Sedan såg jag att han var 28 år och arbetade med aktiv utnyttjningsverksamhet samt verkar ha en sned syn på sexualitet.

Så hrwrbwrbr. Jag håller med L, varför sparka på någon som redan ligger? Det är ju synd om killen, sträck ut en hjälpande hand istället .)

#7 J on 1 September 2010 at 8:03 am

Varumärkesintrång är jag inte helt hundra på, men däremot kan man absolut prova det mot MFL §§ 5, 6, 8 och 18 som brott mot god marknadsföringssed, vilseledande marknadsföring och renommésnyltning.

I övrigt konstigt att mamma inte nyper honom i kinden.

#8 rasmus on 1 September 2010 at 8:07 am

L, MMN-o: Jag tror (och vet i vissa fall) att det är synd om många av de politiker som ändå, i någon mening, styr över våra liv. Politiska broilers är skadade på många sätt. Dock funkar det inte att bota med snällism.
Vi bör komma ihåg att hur synd det än må vara om Victor Wennerholm så är han på väg att vinna ett val, sannolikt även politiska positioner.

J: Tack för förtydligandet! Låt mig gissa att juristerna som snart skriver brev till Victor Wennerholm kommer att dra till både med varumärkesintrång och brott mot de fyra paragraferna i marknadsföringslagen.

#9 mrx on 1 September 2010 at 8:31 am

Victors far är den kanske inte helt obekante Christer G Wennerholm, trafiklandstingsråd i Sthlm och den som styr SL.

#10 Jesper on 1 September 2010 at 8:35 am

Rasmus, din stygga pojke! Victor verkar inte behöva mycket hjälp med att framstå i mindre gor dager, men du ger honom den hjälpen med en sällan skådad finess. Hatten av!

#11 mrx on 1 September 2010 at 8:36 am

Som f ö fullständigt exploderat ut ur garderoben sedan det tagit slut med Ask. Måhända har tuffe Victors syn på könsroller påverkats av detta, vem vet.

#12 L on 1 September 2010 at 9:02 am

Äsch, att det ska vara så svårt att få billiga ordvitsar att inte tas på allvar.

#13 Rickard on 1 September 2010 at 9:05 am

Ännu ett äckligt borgaryngel. Precis som de flesta andra rika, självupptagna borgarbrackorna lider han av nåt slags allvarlig narcissistisk störning som verkar få honom att tro att reglerna inte gäller honom. Han får stjäla saker, men andra får inte stjäla av honom. Inte svårt att se var han fått den attityden från – den kommer ju från mamma, som tycker att så länge man är överklass så är man lite finare och lite bättre.

Givetvis blundar hon för hans syn på kvinnor, hennes nymoralism gäller ju inte för egen avkomma. Utan gå ut och knulla och utnyttja massor med kvinnor, bara du tjänar pengar på det, lille vän! Under tiden skyddar mamma dig från ditt eget hyckleri.

Personligen skulle jag inte pissa på Victor Wennerholm om han så stod i lågor.

#14 esg on 1 September 2010 at 9:10 am

L: Kul! (Men jag fattade först efter ditt andra inlägg att det var en vits)

#15 Lisa Magnusson on 1 September 2010 at 9:20 am

Funderar på om jag ens borde skriva om själva hans verksamhet, tycker att du avrättar den på ett alldeles utsökt vis allaredan. Kudos!

Apropå Victor Wennerholms issues med romankaraktärer vars namn låter “gay” – hans egen pappa, trafik- och planeringslandstingsrådet Christer G. Wennerholm, är ju ordförande i Öppna Moderater (alltså Moderaternas gayorganisation).

#16 Hmm on 1 September 2010 at 9:26 am

“Jag är inte jurist, men törs ändå säga att detta är ett solklart fall av varumärkesintrång.”

Ok, härligt att någon vågar. Och dessutom vågar “avslöja” maktens depraverade sexualsyn. PUA är säkert riktigt fjantigt, men är det farligt? Låter för det mesta som gruppterapi för ensamma män med självförtroendebrist. Ska du exponera politiskt aktiva rollspelsentusiaster, mangaläsare eller black metalfans? I de kretsarna frodas säkert skeva världsbilder.

Det här ligger på nivån “jag såg en politikers barn köra förbi ett övergångsställe utan att släppa fram fotgängare”, med skillnaden att vi vet säkert att just det är olagligt.

#17 cnab on 1 September 2010 at 9:40 am

Tänk att vi har en curlingmorsa som justitieminister ….

#18 rasmus on 1 September 2010 at 9:40 am

Hmm: Lägg av med oskicket att skriva ord inom citattecken när de inte är citat från den du syftar på. Jag har t.ex. inte påstått mig “avslöja” någonting, allra minst “maktens depraverade sexualsyn”. Det där är bara fria fantasier från din sida. Allt jag gjorde var att snubbla på en skojig sak och ägna två sena timmar åt att skriva en bloggpost som många andra också fann underhållande.
Jag är också tydlig med att det inte är en kritik av PUA ovan. En sådan hade nog kunnat göras. Jag är själv nyfiken på parallellerna mellan PUA och SEO. Men det lutar knappast åt att jag gräver ner mig i detta eftersom jag inte är tillräckligt kunnig, inte heller tillräckligt intresserad.
Nej, detta handlar inte om att exponera skandaler. En sak som inlägget kanske kan göra är däremot att belysa hur svårt det där med immateriella rättigheter är. Kanske något för Beatrice Ask att fundera på när hon låta Acta-förhandlingarna dundra på. Om jag inte minns fel handlar det bland annat om att i högre grad än idag göra varumärkesintrång till en straffrättslig fråga.

#19 Palle on 1 September 2010 at 9:47 am

Fine. Så killen har inte koll på immaterialrätt. Fair enough. Det har i sanningens namn inte 98% av alla som publicerar något på nätet. Hur många av er snusförnuftiga moderatbashare har det? Handen på hjärtat nu.

Men han får ligga i alla fall. Och jag anar en slags förtryckt sexualavund här. Moderater gör det bättre?

Så kör för vind, damer och herrar. Förneka och flejma på nu.

#20 Hmm on 1 September 2010 at 9:54 am

Jag noterar mitt språkfel, tack. Jag gillade inte hur du tog upp PUA först på ett insinuant sätt för att sedan vända och prata om något annat, såg inte riktigt hur det hörde till din senare diskussion. Många journalister använder liknande tekniker för att framkalla frågetecken kring människors karaktär.

#21 Rickard Nygren on 1 September 2010 at 9:55 am

Bra skrivet! = Skriver mig inte på näsan.
Det där fick mig att behöva tänka lite själv, att fundera över saken istället för att spontantycka om personens karaktär.

#22 fanny on 1 September 2010 at 10:44 am

Vilken snubbe, och vilken jävla lögn med den där lagen han säger ska finnas. Sjukt att Ask kan låta sin son komma undan med sådant ljugeri.

#23 Malte on 1 September 2010 at 11:01 am

@Palle: “Fine. Så killen har inte koll på immaterialrätt. Fair enough. Det har i sanningens namn inte 98% av alla som publicerar något på nätet.”

Nej precis, så tror jag de flesta här skulle säga. Det är också därför det är så himla tokigt att ha dem i sådant överflöde. Hjälp 98% av alla som publicerar något på internet: ta bort immaterialrätten!

#24 anders bananders on 1 September 2010 at 11:01 am

@Hmm: Det handlar för all del inte primärt om “en politikers barn” eftersom Victor Wennerholm ju själv är politiker. Inte bara barn till justitieministern.

Och eftersom du skriver “PUA är säkert riktigt fjantigt” så är det väl bra att vi får veta vilka på valsedlarna och i den övriga offentligheten som sysslar med sånt. Och andra eventuellt fjantiga saker, inklusive det du räknar upp. Så att vi har ett bättre underlag inför valet. En del kan se rollspelsentusiasm, mangaläsning och black metalfanskap som fördelar, andra som nackdelar. Att veta vem det är man röstar på kan väl aldrig vara fel?

#25 floodis on 1 September 2010 at 11:41 am

Jag håller med om Hmm om att PUA togs upp med en negativ klang först för att sedan byta ämne.

Håller helt och hållet med Palle.

Håller med Rasmus om att detta är ett exempel på de problem som finns hos politiker som driver på för striktare lagstiftning på området.

#26 Markussa on 1 September 2010 at 11:46 am

Huvudet på spiken anders! Handlar inte om att exploatera och avslöja någon skandal (kanske för att det inte är någon skandal) utan bara om att låta folk veta vem det är de röstar på, eller efter de läst detta, vem de inte röstar på.

#27 Lisa on 1 September 2010 at 11:48 am

Rasmus, jag gillar din blogg och nästan hela det här inlägget skarpt. Men jag tycker att det är både osakligt och osmakligt att blåsa upp släktskapet på det här viset. Om man granskar en person (även puckon) ska barn och föräldrar (även puckon) lämnas utanför. Karln är myndig och ansvarig för sina egna bisarra handlingar.

Om det hade varit så att det varit nepotism inblandat kan det vara relevant att diskutera släktskap. Inte annars.

#28 rasmus on 1 September 2010 at 12:52 pm

Lisa: Jag förstår vad du menar, men jag har inte anfört Victor Wennerholm som någonting belastande för Beatrice Ask. Däremot är släktskapet karakteristiskt för en partikultur som finns särskilt inom Moderaterna och Socialdemokraterna, där positioner ofta går i arv. Ofta är det helt uppenbart eftersom alla känner igen efternamnen. Det är t.ex. ingen hemlighet att Thomas Bodström är son till Lennart Bodström. I just det här fallet är det däremot mindre uppenbart att Victor Wennerholm kommer från en familj i det moderata partiets absoluta toppskikt.

#29 Daniel on 1 September 2010 at 1:30 pm

Ähh, slappna av. Låt honom tjäna sina pengar och låt män få ragga kvinnor bäst de vill. Hur vet du/ni för övrigt att killarna är osäkra? Jag tycker det verkar modigt. Jag hade aldrig vågat gå en sådan kurs, även om jag velat.

Hade han inte varit son till Beatrice Ask hade ingen brytt sig.

Bodström däremot, minns ni att han vägrade drogtesta sig nyligen. Skumt må jag säga!

#30 Ingo on 1 September 2010 at 1:35 pm

Daniel: “Låt honom tjäna sina pengar hur han vill” är ett roligt argument, eftersom det lika gärna skulle kunna vändas mot dig. Varför låter du inte Rasmus tjäna pengar på sitt bloggande (via Flattr då) hur han vill? Liberalism LOL.

#31 E-mannen on 1 September 2010 at 2:12 pm

Om PUA fungerar och man har samma åsikter som VW i andra frågor så bör han väl vara ett bra alternativ att rösta på då PUA:n bör ge honom bra insikt i hur folk fungerar och kunna få till bra deals i en maktposition.

Eller så kanske det är som de säger att PUA:n bara fungerar till att få riksdagens osäkra småtjejer (vilket inte kan vara många) att rösta som en själv. :-)

I vilket fall som helst så gissar jag att copyriots läsare i mångt och mycket ändå inte tycker som JW i andra frågor så resonemanget är troligen moot.

#32 Daniel on 1 September 2010 at 2:23 pm

Ingo: Jo, speciellt om jag skrivit så som du citerat, men det gjorde jag inte.

#33 le point de vue on 1 September 2010 at 5:31 pm

LOL
igen

Fabulöst, och uppskattande! Mer av sådant här.

#34 Tove on 1 September 2010 at 8:24 pm

<3 konjunktivanvändningen i näst sista stycket ('funnes'). (Inte för att jag tycker att man (nödvändigtvis) bör använda konjunktiv oftare, men för att det var ett snitsigare/mindre omständigt sätt att uttrycka sig på.)

#35 Vermon on 1 September 2010 at 8:32 pm

Förstår inte riktigt varför folk stör sig på det här inlägget. Du målar ju bara upp ett personporträtt av en politiker, beskriver hans övriga förehavanden, för att sedan exponera eventuellt lagbrott.
Bra inlägg med andra ord!

#36 vickan b on 1 September 2010 at 9:01 pm

Ja, visst verkar grabben vara störd…men om vi skulle granska alla barn till alla topp-politiker, oavsett partitillhörighet, och låta dem stå till svars för vad deras nästan trettioåriga avkommor håller på med, då skulle vi banne mej ha fullt upp… Tror nog att det finns politiker till både höger och vänster vars ungar gör både pinsamma, störda och kriminella saker. Är det meningen att de ska avgå då? Är det verkligen helt relevant? Egentligen?

#37 vickan b on 1 September 2010 at 9:05 pm

Å för övrigt, om grabbarna är villiga att betala såna pengar i förhoppning att få ligga, låt dem göra det! Kanske finns det nån liten blyger där ute som boostar sitt självförtroende så till den milda grad att han verkligen får till det…. Halleluja! ;)

#38 Johan on 1 September 2010 at 10:12 pm

Lustigt nog på 30e plats på valsedeln finns Tokio Hotels sångare BIll Kaulitz.Tro det eller ej, De verkar ha haft ett svagt år i år…

#39 Erik on 1 September 2010 at 10:32 pm

Vickan B: Fast skillnaden är ju att den här politikerungen själv har en politisk karriär vilket framgår av inlägget och därmed bör utsättas för granskning, eller ja – det är korrekt att utsätta honom för det. Rasmus skriver ju att han är kandidat till kommunfullmäktige.

#40 Alfred on 2 September 2010 at 8:25 am

Tack Rasmus, detta var en perfekt start på min dag. LOL!

#41 A.H.A. on 2 September 2010 at 8:30 am

Vore intressant med ett fristående inlägg om PUA-fenomenet.

Läser du Roissy? Han är något slags blandning av Mystery, Mencken och Mussolini…

http://roissy.wordpress.com/

Gammal hackerPUA-klassiker btw: http://www.catb.org/~esr/writings/sextips/

#42 ANNM on 2 September 2010 at 10:14 am

Är det inte rätt hårt av de kommentarer som påstår att killen “utnyttjar kvinnor”? Det är en rätt allvarlig anklagelse.

Nej, jag röstar inte moderat eller överhuvudtaget.

#43 Max on 2 September 2010 at 12:31 pm

Hmm: PUA är värt att granska som ett förtydligande av heteronormativiteten om inte annat. Den är ju tyvärr inte ofarlig.

#44 anders on 2 September 2010 at 1:28 pm

Ja, det är heteronormativt, klassnormativt och fyllt av virrig biologism. Men framför allt bygger det på självklarheter som relationsrådgivare har påpekat i alla tider.

Här är en bokrecension jag skrev för fyra år sen

#45 R on 2 September 2010 at 1:44 pm

Har han bytt eller är det exakt samma sidhuvud? Om jag kollar hans webbplats nu ser bilden lite annorlunda ut, plus att det finns en text som åtminstone inte syns i bloggpostens bild: “Som du sett i bland annat:”

#46 rasmus on 2 September 2010 at 2:00 pm

R: Minsann. Han har ändrat. “Som du sett i bland annat:” fanns inte där tidigare.

#47 Vermon on 2 September 2010 at 7:08 pm

Nu tycks bilden vara borttagen helt och hållet.

#48 plt on 2 September 2010 at 8:22 pm

Officiellt så tar hans företag avstånd från metoderna i The Game, o de lär även tjejer att ragga på killar: http://www.pastan.nu/merpastan/tjejer-lar-sig-ragga-pa-kurs-1.1089519

#49 plt on 2 September 2010 at 8:26 pm

Det har ju gjorts en hel del reportage om killens företag – kan ju faktiskt vara så att de skrivit på avtal som tillåter CR att faktiskt HA deras logotyper på sin sida. (Alla reportage är ju nästan uppebar marknadsföring, så PR bolaget som CR annordnar för att få till dessa s.k reportage har säkert en sådan klausul.. ömsesidig marknadsföring.)

#50 rasmus on 2 September 2010 at 11:01 pm

plt: Det är helt otänkbart att public service-företagen SVT och SR skulle ha skrivit ett samarbetsavtal med Charismatic Revolution.

#51 badguru on 2 September 2010 at 11:10 pm

Angående upphovsrätt så tvivlar jag starkt på att Wennerholm och hans kompanjoner betalar för de cheesy genrebilder som använts på CR:s sajt.

#52 plt on 3 September 2010 at 7:02 am

rasmus: OK, du vet nog mer om det än jag i så fall. Men hela inlägget känns rätt suggestivt, spekulativt och vinklat. (Även om jag också hyser rätt stor aversion mot Ask som politiker.)

#53 Gurkan on 3 September 2010 at 1:59 pm

DN har givit Charismagrabbarna enormt mycket gratisreklam … eller kanske inte så gratis?
Den starstruckade Andreas Rolfer är samme journalist som gav sig på författaren Dozzi för “plagiat” – och som några veckor senare skrev flera helsidor (!) om CR:s fantastiska kurser för tjejer. Vad som verkar uppenbart är att Rolfer själv är en PUA-lärling till Wennerholm. Kanske har Rolfer fått gå kurserna gratis (och fri handledning av sin mentor) mot att han går deras ärenden i tidningen? Någon på DN borde granska detta om de vill ha hedern i behåll.

http://www.dn.se/blogg/lyckobloggen/2009/11/02/victor-wennerholm-5192

#54 Jake on 4 September 2010 at 10:38 am

Intressant här är förstås att idéerna bakom hela CR’s verksamhet är in i minsta detalj karbonkopierade från två amerikanska förlagor som man aldrig refererar till.

#55 B110 on 4 September 2010 at 12:18 pm

hej, jag är tanig viting som mest liknar en vandrande spermie. låt mig lära er ett och annat om karisma,

#56 Andreas Rolfer on 6 September 2010 at 7:46 pm

Gurkan – Att skriva en journalistisk text om ett företag kan knappast räknas som reklam. Charismatic Revolution har inte haft något inflytande över hur texterna har sett ut (mer än att de som alla intervjupersoner har fått godkänna direkta citat). Charismatic Revolution har naturligtvis inte heller betalat eller på något annat sätt ersatt mig för att skriva.

I researchen för det reportage jag skrev om deras kurser (vilket var en del i ett större jobb om att hitta en partner) hittade jag även nyheten om Eva Dozzis bok. Konstigare saker har hänt än att man hittar nyheter när man läser på inför reportage.

Vad gäller blogginlägget som du länkar till håller jag med om att vissa formuleringar ser dåliga ut tagna ur sitt sammanhang. Men man måste förstå att det är en text i en blogg som dels ska vara personligt hållen, dels presentera en person som intervjuats till vår serie om lycka, dels är skriven flera månader tidigare än de två reportagen.

Du får gärna tycka till om mina texter och lyfta fram exempel om du tycker att de är partiska, eller ifrågasätta det urval vi gör på DN. Jag har inga problem med en sådan diskussion, du når mig på andreas.rolfer@dn.se.

#57 Gurkan on 9 October 2010 at 1:14 am

Tja, Andreas, just DU har ju ägnat dig ganska mycket åt just C-R i DN.

Du vill alltså förneka att du gått någon kurs eller boot camp? Du är alltså inte kompis med Wennerholm? Och du tycker inte att två uppslag med – i princip – helt odelat positiva ordalag om detta skumma företag i Sveriges största dagstidning är att betrakta som gratisreklam? Vad är det då? Opartisk journalistik är det i varje fall inte, och DN borde hålla bättre på sin journalistiska heder än att låta dig framhålla C-R gång på gång.
Jag hittade detta (konstigare saker har hänt när man researchar!) som är inget mindre än en näsknäpp för både nya DN Kultur och dig:

http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/litterara-kollage-en-arevordig-metod_4546123.svd

#58 Grooming och uppfostran | MMN-o on 27 October 2010 at 2:29 pm

[…] om det finns exempel på dålig uppfostran även i tidigare ålderspann, förstås. Folk som inte kan skilja på rätt och fel kan inte lära […]

#59 Gabrielle B on 4 September 2011 at 12:04 am

Intressant med en familj på två som inte kan ligga, och uppfostrar grabben till “vi som får ligga”-kurser. Rörande, om det inte var upprörande, med den inbyggda kvinnosynen. Men han har väl ngt att ta igen, pånken. Och inte kan han göra det på morschan eller M-makten.

#60 Göran Larsson on 8 October 2012 at 3:06 pm

Snacka om att bli född in i ofentligheten.

#61 Tönt on 19 October 2012 at 7:55 am

Jag har inte gått någon raggningskurs med CR och har heller inte tänkt att göra det. Jag har dock gjort det med ett annat svenskt företag för 4,5 år sedan.

För mig som alltid varit en social person har det känts väldigt jobbigt att jag så fort jag varit intresserad av en tjej blivit plötsligt stum.

Ja, man lär sig ragga på tjejer. Eller rättare sagt gå fram till dem och attrahera dem. Det är inte samma som i The Game utan man utgår från sig själv och lär sig framhäva sina bra sidor utan att verka för mycket eller som att man skryter.

I dagarna fick jag mitt första barn med min flickvän sen 4 år! Jag träffade henne på krogen och hade inte vågat gå fram till henne helt nykter om jag inte gått kursen eller fått tillgång till CRs forum som varit en guldgruva för mig.

Visst finns det killar som bara vill ligga och knulla runt, men de allra flesta inser efter ett tag att de faktiskt är ganska trasiga som människor och jobbar hårt på sitt “inner game”.

Nu känner inte jag Victor, men Sverige är ju ändå ett fritt land. Han driver ett företag som tar 6000 kr per kurs, men enligt recensionerna som folk skriver känner i alla fall nästan alla att de blir hjälpta med sin “tjejfobi”.

Som Neil Strauss själv skriver i boken The Game så fick han alltid rådet att vara sig själv, men det hade ju inte funkat på 30 år så varför skulle det funka överhuvudtaget? Han skriver i boken, “don’t just be yourself, be your best self”. Och det är ju helt rätt. Alla människor har bra sidor, men alla vet inte hur de ska få fram dem.

Det som många menar är löjliga taktiker och manipulation är ju i själva verket bara vanlig socialpsykologi.

En hel del kritik mot PUA-fenomenet brukar vara om att man har en jargong där kvinnor är “Targets” och en massa andra konstiga ord. Kritiker menar att man avhumaniserar kvinnor. Det är precis det man gör!
Anledningen är att så många män runt om i världen verkligen vill gå fram till en viss tjej de träffar, men vågar inte om de inte är asfulla. De är helt enkelt otroligt rädda för att bli dissade.
Därför avhumaniserar man hela grejen och ser det som ett spel istället. Detta ställer till det ibland, men efter ett tag förstår ändå de flesta skillnaden mellan att se det som ett spel eller verklighet.

Så med allt detta sagt så känner jag att deras forum varit en tillgång i mitt liv och har absolut hjälpt mig att komma över min blyghet bland kvinnor.
Sen har det också i längden gjort att jag träffat en fantastisk flickvän och har ett underbart barn! Detta hade inte inträffat om jag inte hittat PUA-kulturen och CR.

Kommentera