Tre nya artiklar

Tänkte dela med mig av ett par alldeles nypublicerade artiklar, gemensamt skrivna av mig och Samira Ariadad. Tar samtidigt tillfället i akt att först av allt slänga upp en tidigare text som vi skrev ihop. Ett, tu, tre.

1. “Att göra gemensamma rum [pdf], publicerad i första numret av nya Brand (1/2010).

2. “Sakta ner och välja gemensamt [html], publicerad idag på kultursidan i finländska dagstidningen Hufvudstadsbladet. Vi bjöds in att skriva någonting som kopplade ihop två stora tendenser i samtiden – överflöd på digital information, brist på fossil energi – med begreppet “spotifiering”. Resultatet blev svepande men, tycker vi själva, lovande.

3. Recension av Sonic Warfare [jpg], publicerad i senaste numret av Nutida Musik (1/2010). Boken av Steve “Kode9” Goodman har nämnts tidigare på Copyriot och kommer säkerligen att återvända både här och som stående referens i de affekt-materialistiskt inriktade delarna av kulturvetenskapen.

(För övrigt så har just Nutida Musik ett nytt erbjudande, där man får min bok Det postdigitala manifestet på köpet om man tecknar en prenumeration.)

27 kommentarer ↓

#1 Lars on 27 July 2010 at 11:31 pm

1. och 3. strålande!

2. väldigt svepande som sagt. Men jag tror detta sorts halvfärdiga skrivande, som egentligen går emot all traditionell tidningstext, kan ha framtiden för sig.

#2 Erik Josefsson on 31 July 2010 at 11:06 am

“Tilltron på isolerade individers valmöjlighet är en liberal inbillning.”

Sepass!

Är det inte så att den liberala definitionen av marknadskrafter är just summan av enskilda individers val?

#3 COPYRIOT | Om flygplatssamhället och annat i andra numret av Brand on 8 September 2010 at 11:35 am

[…] Tre nya artiklar […]

Kommentera