Tre nya artiklar

Tänkte dela med mig av ett par alldeles nypublicerade artiklar, gemensamt skrivna av mig och Samira Ariadad. Tar samtidigt tillfället i akt att först av allt slänga upp en tidigare text som vi skrev ihop. Ett, tu, tre.

1. “Att göra gemensamma rum [pdf], publicerad i första numret av nya Brand (1/2010).

2. “Sakta ner och välja gemensamt [html], publicerad idag på kultursidan i finländska dagstidningen Hufvudstadsbladet. Vi bjöds in att skriva någonting som kopplade ihop två stora tendenser i samtiden – överflöd på digital information, brist på fossil energi – med begreppet “spotifiering”. Resultatet blev svepande men, tycker vi själva, lovande.

3. Recension av Sonic Warfare [jpg], publicerad i senaste numret av Nutida Musik (1/2010). Boken av Steve “Kode9” Goodman har nämnts tidigare på Copyriot och kommer säkerligen att återvända både här och som stående referens i de affekt-materialistiskt inriktade delarna av kulturvetenskapen.

(För övrigt så har just Nutida Musik ett nytt erbjudande, där man får min bok Det postdigitala manifestet på köpet om man tecknar en prenumeration.)

3 kommentarer ↓

#1 Lars on 27 July 2010 at 11:31 pm

1. och 3. strålande!

2. väldigt svepande som sagt. Men jag tror detta sorts halvfärdiga skrivande, som egentligen går emot all traditionell tidningstext, kan ha framtiden för sig.

#2 Erik Josefsson on 31 July 2010 at 11:06 am

“Tilltron på isolerade individers valmöjlighet är en liberal inbillning.”

Sepass!

Är det inte så att den liberala definitionen av marknadskrafter är just summan av enskilda individers val?

#3 COPYRIOT | Om flygplatssamhället och annat i andra numret av Brand on 8 September 2010 at 11:35 am

[…] Tre nya artiklar […]

Kommentera