Tre nya manifest från Ink

Kolla in nya hemsidan för bokförlaget Ink, som utannonserar de tre manifest som i år kommer att fortsätta den serie som förra året inleddes med min bok Det postdigitala manifestet.

Läsare av denna blogg behöver knappast någon introduktion till Christopher Kullenberg. Nu är det dags att förhandsbeställa Det nätpolitiska manifestet som kommer att slå an tonen för hur vi pratar om det politiska i, på och kring globala datanätverk. Jag hoppas även på synergi med den antologi om nätpolitik som utkommer om en månad eller så.

Övriga två manifest är inte mindre spännande. Carl-Michael Edenborg och Gunnar Blå riktar ett gordiskt hugg mot sexualpolitikens fastlåsta positioner i Det parapornografiska manifestet. Utgivningsdatum för detta är ännu inte fastställt men efter att ha fått se synopsis och fått höra en del från skrivprocessen, kan jag lova att det inte bara etablerar ett nytt begrepp utan rymmer en rad genuint nya tankebanor.

Jag var föga förtjust i Helena Granströms debutbok som trots en lovande civilisationskritisk ansats förföll till en svartvit primitivism. Recensenterna överöste den med lovord för dess poetiska språk men tycktes inte vilja ta Helena Granström på allvar som politisk författare. Därför ska det bli spännande hur det artar sig i manifestform: Det barnsliga manifestet. Barnsligheten tror jag skulle kunna bli en väg ut ur den dualism som jag störde mig på i Alltings mått, så även detta är en bok som jag ser fram emot.

26 kommentarer ↓

#1 Intensifier — Det Nätpolitiska Manifestet on 18 July 2010 at 11:07 pm

[…] Copyriot skriver om två andra spännande manifest som kommer i samma serie, som jag verkligen vill sätta tänderna i så fort som möjligt. var flattr_wp_ver = '0.71'; var flattr_uid = '4309'; var flattr_cat = 'text'; var flattr_tle = 'Det Nätpolitiska Manifestet'; var flattr_dsc = 'Från och med idag går det att förhandsbeställa min bok, det nätpolitiska manifestet, hos Ink bokörlag. Så här beskrivs innehållet: Det nätpolitiska manifestet är den tredje boken i serien Ink manifest. Den tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras. Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv. Nätet är en möjlighet till politisk kamp och frigörelse, men det kan också utgöra ett verktyg för övervakning och repression. Genom en analys av de senaste årens konflikter kring The Pirate Bay-rättegången och genomdrivandet av FRA-lagen, men även globala nätrelaterade händelser som demonstrationerna i Iran och hjälpkonvojen till Gaza, visar Christopher Kullenberg vägen till ett kompromisslöst nätpolitiskt motstånd med räckvidd långt utanfö'; var flattr_tag = ''; var flattr_url = 'http://christopherkullenberg.se/?p=1602'; var flattr_lng = 'sv_SE'; Spara / dela med dig […]

Kommentera