Natural Snow Buildings

Natural Snow Buildings heter en fransk duo. Jag lyssnar på dem nästan varje natt, sällan dagtid. Sedan ett dussintal år tillbaka har de släppt minst lika många cd och kassetter, vanligtvis i mikroskopisk upplaga (ungefär mellan 15 och 500 exemplar). Å andra sidan kan ett släpp utan vidare bestå av sex timmars ljudinspelning, eftersom många låtar är uppemot trekvart långa: drön och melodier som växer sig fram och tillbaka.

Dubbelalbumet “The dance of the moon and the sun” verkar ha rönt störst uppskattning inom den långsamt växande krets som upptäcker Natural Snow Buildings. Nyligen kom ännu en dubbel-LP, The centauri agent“, utgiven på en netlabel som släpper de digitala filerna fritt. Däremot är det ingen idé för spotifår att leta på Spotify – där finns intet att hämta:

5 kommentarer ↓

#1 B110 on 8 May 2010 at 9:51 am

Noterade häromdagen att man numera kan spela upp lokalt lagrad musik i Spotify… alltid nåt. Synd då att själva programmet är komplett jävla värdelöst jämfört med vettigare musikspelare (foobar2000 ftw).

Om utvecklarna nånsin gör det omvända; låter mig spela upp Spotify-stuff i min vanliga musikspelar-app, kanske jag skulle använda det i större utsträckning än att bara ha installerat för att kunna klicka på de spotify-länkar som folk skickar… Till och med nåt jag skulle överväga betala en slant för… jaja, nu har jag svamlat klart :-)

#2 omni on 8 May 2010 at 10:55 am

Vad är det här “spoffity” folk snackar om? En reklamradiostation?

I typ den här ordningen hittar jag musik att lyssna på: shoutcast.com (sen typ tio år tillbaka), dnbsets.de eller google.com för mixar, youtube.com, ftper, polare eller då och då någon tracker för enstaka låtar. Även soundcloud.com kan vara en bra källa för lyssning.

Dock finns det EN låt jag bara har hittat på spofify:
King Short Shirt – Power and Authority
(Och precis efter att ha skrivit det så gjorde jag en sökning och hittade den på youtube – http://www.youtube.com/watch?v=r4Qtiwr5McI men kvaliteten var inte den bästa och det verkar inte vara hela låten, tyvärr.)

Ibland kan jag sakna DC, som jag inte har brukat sen torrents, men där verkar antikulturlobbyn fortfarande fokusera för att sätta dit de bönder och farmödrar som fortfarande använder det.
Men jag gillar idén “Här är min piratbyrå, Du kan få rota igenom den om du lämnar din öppen för mig och oss andra här. Om du undrar över något är det bara att hojta till. Kram!”

Spotify fick folk att återigen lägga sig platt för de giriga kreaturen till mellanhänder mellan kreatörer och åhörare. =(

#3 rasmus on 8 May 2010 at 11:06 am

omni: Om du saknar DC rekommenderar jag Soulseek, som lever och frodas. Där har jag bl.a. dragit ner allt av Natural Snow Buildings.

#4 JB on 8 May 2010 at 7:48 pm

Just som B110 skriver är det numera möjligt att spela egna mp3or (och diverse andra format – dock ej FLAC ännu) i Spotify. Detta gör det alltså möjligt att njuta av musik som av olika anledningar inte finns utgivet, alternativt tagits bort av enskilda artister och/eller skivbolag.

Det tröttsamma tjatet om att vissa artister inte finns i Spotify blir därför tämligen irrelevant. Räkna dock med att Copyriot även fortsättningsvis kommer att driva en lite lagom nedlåtande linje mot oss tycker om Spotify…

@omni: Eftersom du verkar ha svårt att hitta bra musik i Spotify borde nya uppdateringen vara till nytta. Man kan numera lägga till vänner, bekanta och personer med allmänt god musiksmak och sedan rota i deras publika spellistor. (Rasmus skulle t.ex. kunna lägga till låtar av Natural Snow Buildings i en spellista för att tipsa andra. För att kunna lyssna på just de låtarna hade man dock varit tvungen att införskaffa sig dessa från alternativa källor. Personligen har nya versionen av Spotify inneburit att jag plötsligt upptäcker musik på många fler ställen (t.ex. bloggar och usenet) än tidigare och det är enbart av godo.)

#5 monki on 9 May 2010 at 2:34 am

Rasmus: Mediafire-länken för att ladda ner centauri agent verkar trasig. http://www.afutureinnoise.com/2010/03/natural-snow-buildings-centauri-agent.html

Inget du kan rå för, men bara så du vet.

Kommentera