Natural Snow Buildings

Natural Snow Buildings heter en fransk duo. Jag lyssnar på dem nästan varje natt, sällan dagtid. Sedan ett dussintal år tillbaka har de släppt minst lika många cd och kassetter, vanligtvis i mikroskopisk upplaga (ungefär mellan 15 och 500 exemplar). Å andra sidan kan ett släpp utan vidare bestå av sex timmars ljudinspelning, eftersom många låtar är uppemot trekvart långa: drön och melodier som växer sig fram och tillbaka.

Dubbelalbumet “The dance of the moon and the sun” verkar ha rönt störst uppskattning inom den långsamt växande krets som upptäcker Natural Snow Buildings. Nyligen kom ännu en dubbel-LP, The centauri agent“, utgiven på en netlabel som släpper de digitala filerna fritt. Däremot är det ingen idé för spotifår att leta på Spotify – där finns intet att hämta:

29 kommentarer ↓

#1 B110 on 8 May 2010 at 9:51 am

Noterade häromdagen att man numera kan spela upp lokalt lagrad musik i Spotify… alltid nåt. Synd då att själva programmet är komplett jävla värdelöst jämfört med vettigare musikspelare (foobar2000 ftw).

Om utvecklarna nånsin gör det omvända; låter mig spela upp Spotify-stuff i min vanliga musikspelar-app, kanske jag skulle använda det i större utsträckning än att bara ha installerat för att kunna klicka på de spotify-länkar som folk skickar… Till och med nåt jag skulle överväga betala en slant för… jaja, nu har jag svamlat klart :-)

#2 omni on 8 May 2010 at 10:55 am

Vad är det här “spoffity” folk snackar om? En reklamradiostation?

I typ den här ordningen hittar jag musik att lyssna på: shoutcast.com (sen typ tio år tillbaka), dnbsets.de eller google.com för mixar, youtube.com, ftper, polare eller då och då någon tracker för enstaka låtar. Även soundcloud.com kan vara en bra källa för lyssning.

Dock finns det EN låt jag bara har hittat på spofify:
King Short Shirt – Power and Authority
(Och precis efter att ha skrivit det så gjorde jag en sökning och hittade den på youtube – http://www.youtube.com/watch?v=r4Qtiwr5McI men kvaliteten var inte den bästa och det verkar inte vara hela låten, tyvärr.)

Ibland kan jag sakna DC, som jag inte har brukat sen torrents, men där verkar antikulturlobbyn fortfarande fokusera för att sätta dit de bönder och farmödrar som fortfarande använder det.
Men jag gillar idén “Här är min piratbyrå, Du kan få rota igenom den om du lämnar din öppen för mig och oss andra här. Om du undrar över något är det bara att hojta till. Kram!”

Spotify fick folk att återigen lägga sig platt för de giriga kreaturen till mellanhänder mellan kreatörer och åhörare. =(

#3 rasmus on 8 May 2010 at 11:06 am

omni: Om du saknar DC rekommenderar jag Soulseek, som lever och frodas. Där har jag bl.a. dragit ner allt av Natural Snow Buildings.

#4 monki on 9 May 2010 at 2:34 am

Rasmus: Mediafire-länken för att ladda ner centauri agent verkar trasig. http://www.afutureinnoise.com/2010/03/natural-snow-buildings-centauri-agent.html

Inget du kan rå för, men bara så du vet.

Kommentera