Gästflöjt med Goto80

Förra gången som Sveriges och världens bästa chipmusiker Goto80 spelade i Stockholm var nog på Spectrial-festen. Vi bokade honom på nytt till releasefesten för nya Brand som gick av stapeln på Boulehallen den första maj, lätt kaotiskt arrangerad och våldsamt välbesökt, med kö på gatan nästintill oupphörligen i sex timmar.
Anders ställde ett villkor för att spela: gästflöjt. Så någon gång kring halv elva fick jag raggla upp på scenen i Boulehallens lilla konsertrum med en altblockflöjt i handen, utan att ens ha testat att spela ihop med en Commodore 64 innan. Tur då att diktafonen i min ficka lyckades dränka det mesta fumlandet i massiv distortion. Datahell [mp3], från albumet Digi-Dig) har nog aldrig låtit så här smutsigt:

goto80 feat. rsms – datahell (destructive dictaphone version), live @ brandfesten, stockholm 2010-05-01.mp3

(Några bilder från framträdandet har jag inte hittat och det är kanske lika bra så.)

Uppdatering:
Alternativ videoinspelning av samma låt fast med mindre dist!


30 kommentarer ↓

#1 GOTO8O » Blog Archive » Stockdon Documentation on 3 May 2010 at 11:43 pm

[…] When playing for Brand, Rsms did GÄSTFLÖJT for my performance, and secretly recorded it with a dictaphone in his pocket. In other words, hi-fi pocket bootleg! Get Datahell (destructive dictaphone version), live @ brandfesten, stockholm 2010-05-01.mp3. […]

#2 joel ms on 5 May 2010 at 9:57 pm

Ni hadde bokat Goto80 til piratfesten på Underbara Bar, typ augusti 2006 om jag minns rätt,. Dock utan gastflöjt…

#3 rasmus on 5 May 2010 at 11:09 pm

Yes, Goto80 har spelat på minst två Piratbyrån-arr.

#4 joel ms on 6 May 2010 at 7:01 am

Bah, jag måste sluta lasa när jag är trött, trodde det stod “första gången” . Det såg lite konstigt ut :P

Kommentera